Κ. Τασούλας: «Ο ελληνισμός είναι η Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου»

Τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) καλωσόρισε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας στην έναρξη των εργασιών της 13ης Γενικής της Συνέλευσης που φιλοξενούνται στη Βουλή

«Άλλο η Ελλάδα, άλλο ο Ελληνισμός. Ο Ελληνισμός είναι η Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου. Και αυτή την Ελλάδα εκπροσωπείτε. Και την εκπροσωπείτε σε όλα τα μέτωπα που μας ενδιαφέρουν, που μας πονάνε, που μας καίνε» είπε ο κ. Τασούλας.

Συνέχισε λέγοντας ότι τα μέλη της ΠαΔΕΕ ως βουλευτές και πολιτικά πρόσωπα στις χώρες διαμονής τους «ισχυροποιούν τη φωνή της Ελλάδας» θωρακίζουν «το μέτωπο της ενότητας του Ελληνισμού» με τον πειστικό τους λόγο και την επιδόσεις τους στην πολιτική σε όλα τα «μέτωπα της χώρας που είναι ο πολιτισμός, τα εθνικά θέματα, της γλώσσας, στο τι συμβαίνει στην ανατολική Μεσόγειο, στο μέτωπο των Γλυπτών του Παρθενώνα, της ενότητας του Ελληνισμού».

Μιλώντας για τα εθνικά θέματα, ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε την ανάγκη να μην υπονομευτεί μια από τις μεγαλύτερες ανθρώπινες ελπίδες, όπως την χαρακτήρισε, που είναι η διάδοχη κατάσταση της Κοινότητας των Εθνών, ο ΟΗΕ, και διερωτήθηκε: «Νομίζετε ότι η διεθνή κοινότητα, η ΕΕ, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Μ. Βρετανία, ο Ελληνισμός της Διασποράς, η Ελλάδα, η Κύπρος θα επιτρέψουν στην Τουρκία ή στον πρόεδρο Ερντογάν να επιβάλει τετελεσμένα αγνοώντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου; Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν έχει ούτε τα προσόντα, ούτε τα εφόδια ούτε τη δύναμη να το κάνει».

Για τον κυπριακό αγώνα επεσήμανε πως «αυτή η επίμονη προσπάθεια του Ελληνισμού, η δική μας, η δική σας, των Κυπρίων αδελφών μας, να δικαιωθεί η Κύπρος, είναι το μεγαλύτερο στοίχημα στις παγκόσμιες σχέσεις. Όχι στις σχέσεις που αφορούν δύο ή περισσότερες χώρες στο εύρος της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Είναι το μεγάλο παγκόσμιο στοίχημα. Και όσο καταφέρουμε να προσεγγίσει η δύναμη του δικαίου με το μέγεθος του δικαίου, τόσο τα παγκόσμια πράγματα θα εξομαλυνθούν».

Μιλώντας προς τα μέλη της ΠαΔΕΕ ανέφερε πως μπορεί να «έπρεπε οι παππούδες και οι γονείς σας να πλάσουν το μύθο της ζωής τους μακριά από την πατρίδα, αλλά ο παλμός της ζωής τους, η στοργή της ζωής τους, η νοσταλγία τους δεν έφυγε από την Ελλάδα. Και σήμερα εσείς, συνεχιστές αυτής της παράδοσης, έρχεστε εδώ για να μας τονίσετε, για να μας ενθαρρύνετε πως σε όλους τους στόχους που έχουμε βάλει σας έχουμε συμπαραστάτες».

Δείτε επίσης: Βαρουφάκης: Με το δικό σας εκπαιδευτικό σύστημα η αδικία είναι εγγυημένη – Ταφόπλακα η ελάχιστη βάση εισαγωγής

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ