Κ. Τασούλας: Το κτίριο της Βουλής είναι ασφαλές

Ο πρόεδρος της Βουλής καθησύχασε για την ασφάλεια του κτιρίου της Βουλής και του γκαράζ

Ο κ. Τασούλας είπς: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας ή συναγερμού για τη στατικότητα του κτιρίου και του γκαράζ της Βουλής. Το κτίριο είναι ασφαλές. Ούτε συναγερμός υπάρχει, ούτε κίνδυνος».

«Κάθε έργο που έχει γίνει, έχει ενισχύσει τη στατικότητα. Και το γκαράζ και το γυάλινο σκέπαστρο έχουν βελτιώσει την κατάσταση, δεν είναι δημιουργοί νέων προβλημάτων» είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει: «Το ρεπορτάζ δεν είναι ψεύτικο. Ο κ. καθηγητής χρησιμοποιεί στις διατυπώσεις του αρκετά συχνά το “μπορεί” και το “ίσως”. Καλοδεχούμενες οι καλοπροαίρετες ανησυχίες. Τα έχουμε υπόψη μας όλα αυτά. Η μελέτη ‘εγινε πριν 15 χρόνια.

Τον Ιούλιο του ’19 με το σεισμό ήρθε η τεχνική υπηρεσία της Βουλής. Εκτίμησε ότι τα κτίρια είναι λειτουργικά. Έκαναν έλεγχο. Έχουν εντοπίσει χαρακιές, ρωγμές. Τα έχουν μετρήσει και παρακολουθούμε την εξέλιξη τους. Είναι επιφανειακές οι ρηγματώσεις. Σοβαρή και υπεύθυνη η παρακολούθηση τους. Δεν υπάρχουν μπαζώματα, η κατασκευή του γκαράζ ενίσχυσε τη στατικότητα, την οποία και παρακολουθούμε».

Νωρίτερα, το «καμπανάκι» κινδύνου έκρουσε αναφορικά με τις ρηγματώσεις που εντοπίστηκαν στο κτήριο της Βουλής, ο ομότιμος Καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας στο ΕΜΠΠαναγιώτης Καρύδης.

Δείτε επίσης: Ρηγμαπτώσεις εντοπίστηκαν στο κτίριο της βουλής – Πόσο επικίνδυνο είναι;

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr