Κ. Τσιάρας: Αυστηροποιήσαμε τις ποινές για την κακοποίηση ανηλίκων

Ο Υπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην βαρύτητα του συστήματος της Δικαιοσύνης στη χώρα για την οικονομική ανάπτυξη της

“Ως κυβέρνηση φροντίσαμε να αυστηροποιησούμε τις ποινές για την κακοποίηση ανηλίκων με στόχο την προστασία των παιδιών”, τόνισε από τη Φλώρινα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας υπογραμμίζοντας, πως “ο βιασμός ενός ανηλίκου με το νέο νόμο επιφέρει ποινή ισόβιας κάθειρξης όπως γίνεται με την ανθρωποκτονία”.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε ακόμα και στην βαρύτητα του συστήματος της Δικαιοσύνης στη χώρα για την οικονομική ανάπτυξη της σημειώνοντας, πως “είναι γεγονός ότι το σύνολο των επενδύσεων στη χώρα το πρώτο, που βλέπει είναι το Δικαστικό σύστημα και το σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης γιατί αν κινείται με γρήγορους ρυθμούς θα μπορεί να βοηθήσει και στην ανάπτυξη της χώρας”.

Τέλος ο κ. Τσιάρας αναφερόμενος στην επίσκεψη του στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης και τη συνάντηση του με τον Δικηγορικό Σύλλογο τόνισε πως “εδώ στη Φλώρινα είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε σε όλα τα θέματα που προέκυψαν και προκύπτουν και αφορούν την Δικαιοσύνη με πρωτοβουλίες, οι οποίες θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα κυρίως για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα του εξαιρετικού αλλά με ανάγκες δικαστικού μεγάρου της πόλης”.

Δείτε επίσης: Κ. Τσιάρας: «Χρειάζεται ψυχραιμία, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια από όλους όσοι για κάποιο λόγο έχουν δημόσιο λόγο»