Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός της χώρας ανέχεται ομάδες, οι οποίες κινούνται με αυτό τον τρόπο και πετούν λάσπη σε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης, δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε συνέντευξή του στο Mega σχετικά με την υπόθεση της Ομάδας Αλήθειας, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει πολιτικό ζήτημα.
Αυτό δεν περιποιεί τιμή στην ποιότητα της δημοκρατίας μας και ειδικά από έναν πρωθυπουργό που θέλει να εμφανίζεται ως μετριοπαθής, πρόσθεσε, αναφερόμενος στις πολιτικές πρακτικές που ενδέχεται να προσβάλουν την ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το δημοσίευμα του Inside Story σκιαγραφεί μία τριγωνική σχέση και μιλά για εταιρείες που ή παίρνουν κρατική διαφήμιση ή έχουν οικονομική σχέση με το κράτος, σημειώνοντας την ανάγκη για έλεγχο αυτών των σχέσεων. Ο κ. Τσουκαλάς εξέφρασε ανησυχία για τις απαντήσεις που έχουν δοθεί σχετικά με την Ομάδα Αλήθειας και τη Νέα Δημοκρατία.
Όπως ανέφερε, η προσπάθεια που ξεκίνησε με την προαναγγελία μηνύσεων και αγωγών σε κριτικούς της κυβέρνησης αποτελεί μία προσπάθεια φίμωσης κάθε κριτικής. Υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να τοποθετηθεί δημόσια, προκειμένου να απομονώσει τις ακραίες δυνάμεις που προκαλούν τοξικότητα στη δημόσια σφαίρα.
Ο κ. Τσουκαλάς αναφέρθηκε και σε παραδείγματα παραπληροφόρησης από την Ομάδα Αλήθειας, επισημαίνοντας ότι η κοπτοραπτική των δηλώσεών του αποτελεί δείγμα μιας σειράς ψευδών αναφορών. Καταδίκασε αυτές τις πρακτικές και τον τρόπο που διαμορφώνονται οι δημόσιες συζητήσεις.
Επιπλέον, αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα που αφορούν τον Υπουργό κ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε σχέση της εταιρείας Blue Skies με τη Νέα Δημοκρατία, αντιφάσκοντας με αναφορές του κ. Γεωργιάδη.
Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσουκαλάς διερωτήθηκε για τις ευθύνες της κυβέρνησης σχετικά με σχόλια που έχουν γίνει για τον κ. Σαμαρά και τις απόψεις του, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει θέση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ