«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς συνδυάζεται η γενναιότητα που επικαλείται η Νέα Δημοκρατία με ένα υπόμνημα τριών παραγράφων. Νομίζω δεν είναι ούτε μία σελίδα», σχολίασε ο Κώστας Τσουκαλάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχετικά με την «επιλογή του κ. Τριαντόπουλου να καταθέσει μια μονοσέλιδη απολογία» και να μην παραστεί ενώπιον των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι «εδώ είναι πάρα πολύ καθαρό ότι επιχειρείται στην ουσία μια fast track διαδικασία, η οποία παραβιάζει το Σύνταγμα», και πως αυτό το λένε «το 99,99 % των συνταγματολόγων». Αναφέρθηκε επίσης στο άρθρο 6, παρ. 3 του νόμου 3126 του 2003, τονίζοντας ότι «πρέπει να γίνει συλλογή στοιχείων και ενδελεχής έρευνα προκειμένου να φτάσουν στα απαραίτητα συμπεράσματα και μετά να αρχίσει το δικαστικό συμβούλιο τις εργασίες του». Σημείωσε ότι «το δικαστικό συμβούλιο μπορεί να εξετάσει την υπόθεση αλλά δεν μπορεί να αναβαθμίσει ή να διευρύνει το κατηγορητήριο, ενώ η προανακριτική μέσα από μία πιο γρήγορη διαδικασία μπορεί να το αναβαθμίσει ή να το διευρύνει». «Αυτό θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση», υπογράμμισε.
Για τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Τσουκαλάς υπογράμμισε: «Πρώτα από όλα είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μια στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου, και του ίδιου του πρωθυπουργού, που προκειμένου να διασωθεί ο ίδιος, προσπαθεί να σκηνοθετήσει ένα πολιτικό σύστημα με εικονικούς και ακίνδυνους αντιπάλους». Επίσης, αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού, τονίζοντας ότι «υπάρχει μια λογική της κυβέρνησης να διαφημίζει αυξήσεις, οι οποίες είναι πολύ μικρότερες από την αύξηση του κόστους ζωής και του κόστους στέγασης». Σημείωσε ότι «ενώ έχουμε ρυθμό ανάπτυξης, δεν φτάνει μέρισμα στον κόσμο της εργασίας και αυτό έχει γίνει γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπονομεύει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις».
Ο κ. Τσουκαλάς αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας: «Εμείς δε λέμε ότι τα κάνουμε όλα τέλεια αλλά σίγουρα κάνουμε πολλά καλά». Υπογράμμισε ότι το πραγματικό δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι η συνέχιση της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη ή ένα πρόγραμμα ρήξεων και ανατροπών, «προοδευτικό και εφαρμόσιμο».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ