Κ. Ζαχαριάδης: Εκλέξαμε πρόεδρο, όχι μονάρχη – Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λειτουργήσει συλλογικά

«Ξεπεράσαμε μία δυσκολία χθες και πορευόμαστε προς το συνέδριο του κόμματος», ανέφερε στο MEGA ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην αναστάτωση που προκλήθηκε στο εσωτερικό του κόμματος μετά το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη.

Μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ οι τόνοι έπεσαν και επικράτησε ανακωχή, με τον Στέφανο Κασσελάκη να αναγκάζεται να ανακαλέσει τη σχετική επιστολή την οποία είχε αποστείλει στο όργανο του κόμματος, στην οποία επέκρινε όσους διαμαρτυρήθηκαν για το ερωτηματολόγιο.

propoli

«Σε κανένα δημοκρατικό κόμμα δεν υπάρχει αιώνιος πρόεδρος. Ο Στέφανος Κασσελάκη είναι πρόεδρος, έχει διαγράψει μία καθαρή, διπλή εκλογική νίκη από τη βάση του κόμματος. Κανένας δεν έχει εγείρει θέμα δυσπιστίας και πορευόμαστε προς το συνέδριο του κόμματος. Δεν υπάρχει σε κανένα κόμμα λευκή επιταγή, ούτε για πρόσωπα ούτε για όργανο», σημείωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία Κασσελάκη, συμπλήρωσε, είναι να έχει θετικό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές και να κάνει μία μεγάλη ανατροπή στις εθνικές εκλογές.

«Εμείς εκλέξαμε πρόεδρο και όχι μονάρχη. Πρέπει να λειτουργούμε συλλογικά, ο καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που ορίζει το καταστατικό του κόμματος προκειμένου το κόμμα να πετύχει τους στόχους του. Δεν υπάρχει μονοπρόσωπη αρχή».

Όσο για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κος Ζαχαριάδης δήλωσε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πετύχει νίκη στις εκλογές, ωστόσο «δεν αρκεί μόνο ο Κασσελάκης, θέλει συλλογικότητα. Δεν κερδίζει ένα κόμμα αν έχει ένα φωτεινό πρόσωπο ή ένα πρωθυπουργήσιμο πρόσωπο. Είχαμε πρωθυπουργήσιμο πρόσωπο στις τελευταίες εθνικές εκλογές και χάσαμε. Γιατί χάσαμε; Γιατί μας έλειπαν πολλά άλλα».

Δείτε επίσης: Αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στη Νέα Αριστερά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Loading