Καλαφάτης από Πολύγυρο: “Η συμβολή της Χαλκιδικής στον αγώνα του ’21 γράφτηκε με αίμα, έδωσε πανάξιους μαχητές που θυσιάστηκαν”

Στον Πολύγυρο παρέστη ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), για να τιμήσει την επέτειο Κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), με τις δηλώσεις του Σταύρου Καλαφάτη:

Δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον εορτασμό για την επέτειο Κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, παρέστη σήμερα στον εορτασμό για την επέτειο Κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, ως Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά την επίσημη Δοξολογία στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος, την επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων και την κατάθεση στεφάνων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συμβολή της Χαλκιδικής στον αγώνα του ‘21 γράφτηκε με αίμα. Το επαναστατικό κίνημα της Χαλκιδικής έδωσε πανάξιους μαχητές, οι οποίοι θυσιάστηκαν στον αγώνα για την ελευθερία.

Η εξέγερση του Πολυγύρου απασχόλησε οθωμανικά στρατεύματα στη Μακεδονία και βοήθησε τον αγώνα στη Νότιο Ελλάδα.

Η επανάσταση του ΄21 εκπέμπει διδάγματα που οφείλουμε να μην ξεχνάμε ποτέ. Μας διδάσκει ότι ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε θαύματα.  Να συγκινούμε την ανθρωπότητα. Να πετυχαίνουμε στόχους που θεωρούνταν ανέφικτοι. Να μεγαλουργούμε.

Χρόνια πολλά σε όλους».

Δείτε επίσης: Περιφέρεια Ηπείρου: Εκλογή νέου προέδρου και αντιπροέδρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο