Καλαφάτης: “Είναι χρέος μας να στηρίξουμε την προσπάθεια της αρχαιολογικής κοινότητας”

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης κατά τον χαιρετισμό του στην 33η Επιστημονική Συνάντηση, με θέμα «Το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη 2019 – 2020».

«Είναι χρέος μας να στηρίξουμε την προσπάθεια της αρχαιολογικής κοινότητας, η οποία απέδειξε πως παρά την πανδημία συνέχισε με ζήλο το έργο της» τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης στην Επιστημονική Συνάντηση, που ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες της και συνδιοργανώνεται διαδικτυακά από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο Υφυπουργός τόνισε ότι στον ίδιο δρόμο που λάμπρυνε με το έργο του ο αείμνηστος Μανόλης Ανδρόνικος, ανασύροντας στη Βεργίνα το μακεδονικό μεγαλείο και στρέφοντας τα βλέμματα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας στη γη της Μακεδονίας, του Φιλίππου και του Μεγαλέξανδρου, η αρχαιολογική κοινότητα συνέχισε και συνεχίζει να εμπλουτίζει με τεκμήρια την ελληνική ιστορία και την παρακαταθήκη της Μακεδονίας.

«Είναι βέβαιο ότι οι εγνωσμένου κύρους επιστήμονες που λαμβάνουν μέρος στην 33η συνάντησή σας έχουν να μας πουν πολλά. Έχουν να προσθέσουν στη γνώση του αρχαιολογικού μας πλούτου και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Έχουν να καταθέσουν στη γιορτή για τα 200 χρόνια από την Εθνική μας Παλιγγενεσία, τη δική τους συμβολή στην τόνωση της εθνικής μας υπερηφάνειας», ανέφερε ο Σταύρος Καλαφάτης.

Οι εργασίες της επιστημονική συνάντησης, που ολοκληρώνονται το Σάββατο 24 Απριλίου, μεταδίδονται ζωντανά από τον σύνδεσμο:: https://www.auth.gr/video/29067

Δείτε επίσης: Φ. Γεννηματά: Επιστολή σε Μητσοτάκη και πολιτικούς αρχηγούς για ψήφιση Νέου Κλιματικού Νόμου

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ