Καλαφάτης: «Καμία απαγόρευση συναθροίσεων»

Κατηγορηματικός ήταν ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, αναφερόμενος στην απαγόρευση συναθροίσεων που καταγγέλλει η αντιπολίτευση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα αφηγήματος και κάνει αντιπολίτευση με τσιτάτα. Δεν έχει επιχειρήματα και παραπλανά τον κόσμο μιλώντας για δήθεν απαγόρευση άσκησης του δημοκρατικού δικαιώματος των συναθροίσεων. Δεν υπάρχει καμία απαγόρευση του συνέρχεσθαι και της διαμαρτυρίας», τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

«Οι πολίτες μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές, όπως γίνεται σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, έτσι ώστε να μην παραβιάζονται τα δικαιώματα των πολλών», πρόσθεσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ.

«Να νιώθει ο καθένας ασφαλής»

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξάλλου, το εν λόγω νομοσχέδιο είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το Σύνταγμα, τη Συνθήκη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και με νομολογιακές αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Δικαιωμάτων.

«Αυτό που επιχειρεί -και θα κάνει- η κυβέρνηση, είναι να διευκολύνει την άσκηση των συνταγματικών δικαιωμάτων που έχουν οι πολίτες σε μια ευνομούμενη Πολιτεία και ένα Κράτος Δικαίου. Να νιώθει ο καθένας ασφαλής, αλλά και να διαμαρτύρεται εφόσον πιστεύει ότι θίγεται κάποιο δικαίωμά του», εξήγησε.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο καταχρηστικής εφαρμογής προβλέψεων του νομοσχεδίου, ο κ. Καλαφάτης σημείωσε ότι υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες.

«Υπάρχει ένας οργανωτής από τη μια πλευρά και ένας διαμεσολαβητής από την πλευρά της αστυνομίας για να καθορίζουν τις λεπτομέρειες και να υπάρχει αλληλοενημέρωση και συντονισμός», εξήγησε.

Το έργο στο Ελληνικό

Ο Σταύρος Καλαφάτης σχολίασε και την έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό, ρίχνοντας τα «βέλη» του στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για επικοινωνία την ίδια στιγμή που γίνονται έργα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να δει την πραγματικότητα, κινδυνολογεί και καταστροφολογεί. Έχει ένδεια επιχειρημάτων, βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο και ενσυνείδητα παραπλανά τον ελληνικό λαό διότι νιώθει ότι το έργο που γίνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα έρχεται σε αντίθεση με το δικό του αφήγημα», σημείωσε σχετικά.

Δείτε ακόμη:
Πέτσας: «Η Ελλάδα άνοιξε τις πύλες της – Καμία έκπτωση στην προστασία της δημόσιας υγείας»