EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Καλπάκης: «Ακόμα δεν έχουμε ακούσει τίποτα για παραιτήσεις για το φιάσκο με τις μάσκες»

Φιάσκο και παντελή ανικανότητα καταλογίζει στην κυβέρνηση, για το θέμα των μασκών των μαθητών, ο Στέργιος Καλπάκης, αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι», ο κ. Καλπάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση απέτυχε ακόμα και σε αυτό, ζητώντας παραιτήσεις υπευθύνων.

«Αν είχανε την ευτηξία θα είχαμε και παραιτήσεις. Δεν έχουμε ακούσει τίποτα μέχρι στιγμής, αντίθετα ρίχνει ο ένας στον άλλο το μπαλάκι της ευθύνης, απλά και μόνο για να το πετάξει από πάνω του. Είναι όμως γενικότερα το ζήτημα της ασφάλειας ως προς το άνοιγμα των σχολείων».

Όπως είπε ο κ. Καλπάκης, η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, επέλεξε να ανοίξει τα σχολεία με περισσότερους μαθητές στις τάξεις από ότι πέρσι.

«Αυτή τη στιγμή σε μεγάλα αστικά κέντρα, στοιβάζονται έως και 30 μαθητές. Σε αίθουσες πολύ λίγων τετραγωνικών μέτρων. Κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για τη διασπορά του κορονοϊού».

«Όλα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να κάνει σοβαρές δημόσιες παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η το ζήτημα της πανδημίας. Παρά μονάχα να ρίχνει όλο το βάρος στην ατομική ευθύνη και πολλές φορές μάλιστα να κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες και ειδικά στη νεολαία, ότι αυτοί είναι υπεύθυνοι για τη διασπορά του κορονοϊού».

Η κυβέρνηση της ΝΔ κάτι θέλει να κρύψει

«Το ζήτημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν λέει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό. Και υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα και πάρα πολλές αντιφάσεις το προηγούμενο διάστημα», είπε ο κ. Καλπάκης αναφερόμενος στο χειρισμό των εθνικών θεμάτων από την κυβέρνηση.

«Αυτό ήρθε να το επιβεβαιώσει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός το ζήτημα της τριμερούς στο Βερολίνο, ανέφερε».

«Πρόκειται για λεκτικές ακροβασίες και απίστευτες αντιφάσεις οι οποίες μας δείχνουν ότι η κυβέρνηση και δεν έχει στρατηγική αλλά και δεν έχει τη διάθεση και να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το τι πραγματικά συμβαίνει αλλά και να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να χαράξουμε όλοι μαζί μια συγκεκριμένη στρατηγική για το πως θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα για το πως θα μπορέσουμε να πάμε σε διάλογο με ορίζοντα τη Χάγη προκειμένου να λύσουμε το ζήτημα».

Η ΝΔ δεν είχε την πολιτική βούληση να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών, για λόγους πολιτικού κόστους.

Τα γεγονότα της Μόριας, σύμφωνα με τον κ. Καλπάκη είναι αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία φοβήθηκε πολιτικό κόστος και δεν έκανε τις κινήσεις που έπρεπε τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

«Η ΝΔ, ενδεχομένως μπροστά σε αυτή την εικόνα των αντιδράσεων, φοβήθηκε ότι θα είχε τρομερό πολιτικό κόστος και από τις αντιδράσεις των αυτοδιοικητικών που πρόκεινται στη Νέα Δημοκρατία, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει την διαδικασία της αποσυμφόρησης, να γίνει η κατάσταση εκρηκτική και στη Λέσβο αλλά και στα υπόλοιπα νησιά, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτές τις τραγικές εικόνες τις οποίες είδαμε τις προάλλες.

Την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία δεν έκανε και τίποτα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έναν ολόκληρο χρόνο δεν έχει ούτε ένα αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση, κάτι το οποίο μας επιβεβαίωσε και η Γιόχανσον, η αρμόδια επίτροπος της ΕΕ. Αυτό που πρέπει να γίνει κατά την άποψη μας είναι, να προχωρήσει η αποσυμφόρηση των νησιών και να γίνουν επιτέλους σοβαρές, γενναίες πρωτοβουλίες και κοινές ευρωπαϊκές λύσεις, γιατί το προσφυγικό είναι ένα πρόβλημα που θα το βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας».

Το νέο έμβλημα του ΣΥΡΙΖΑ

«Το νέο μας έμβλημα συμβολίζει την προσπάθεια μας που κάνουμε σε αυτή τη διαδικασία εξέλιξης – μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Συγκεκριμένα και το βίντεο χθες που δημοσιεύθηκε αναφέρει  ότι οι πέντε κορυφές αυτού του αστεριού που υπάρχει στο έμβλημα του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτούν και τις πέντε αξίες, οι οποίες μας καθοδηγούν και ως αριστερά αλλά και γενικότερα την ευρύτερη προοδευτική παράταξη στη χώρα, που είναι η δημοκρατία, η ισότητα, η αλληλεγγύη, η ελευθερία, η δικαιοσύνη για όλους.  Συνεπώς πιστεύω ότι οι αλλαγές συνεχίζονται με στόχο να διαμορφώσουμε, να συγκροτήσουμε μια νέα, μια σύγχρονη ταυτότητα η οποία θα συνδυάζει όλα τα ρεύματα και της αριστεράς και του προοδευτικού χώρου στη χώρα μας».

Ακούστε όσα είπε ο κ. Καλπάκης στον flash 99.4

Διαβάστε επίσης:

Στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας – Είδε Τζιτζικώστα (vd)