Κάλυμνος: Τι έγινε στην ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Χαρδαλιά – Πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα

Την Κάλυμνο επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, που είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς και παράγοντες, για με την επιδημιολογική κατάσταση στο νησί.

Τον υφυπουργό συνόδευαν ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Στο νησί των Δωδεκανήσων παρέμεινε η ειδική ομάδα διαχείρισης, στην οποία μετέχουν οι καθηγητές Λοιμωξιολογίας, μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, Θεοκλής Ζαούτης και Χαράλαμπος Γώγος.

Σε σύσκεψη που έλαβε χώρα νωρίς το πρωί στο Επαρχείο Καλύμνου, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν μείωση των κρουσμάτων, επισημαίνοντας πως αν αυτή η μείωση συνεχιστεί, η Κάλυμνος θα επιστρέψει στην κανονικότητα από τη Δευτέρα.

Ο Υφυπουργός ωστόσο διεμήνυσε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα δε σημαίνει πως δεν πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Όπως ανακοίνωσε το επαρχείο Καλύμνου, στη σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιά, πήραν μέρος ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ο διευθυντής της 2ης ΥΠΕ, Χρήστος Ροϊλός, ο έπαρχος κ. Μουσελλής, ο δήμαρχος Καλυμνίων, κ. Διακομιχάλης, εκπρόσωποι του νοσοκομείου Καλύμνου, των σωμάτων ασφαλείας και του Εμπορικού Συλλόγου Καλύμνου.

Στην διάρκεια της παρουσιάστηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά η κατάσταση που βρίσκεται η Κάλυμνος από επιδημιολογικής απόψεως.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην πτωτική τάση των κρουσμάτων στο νησί και διαβεβαίωσε ότι εφόσον αυτή συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, θα εξαγγείλει την Κυριακή την άρση του καθολικού lockdown.

Στη σύσκεψη τέθηκαν ζητήματα των επαγγελματικών τάξεων που έχουν πληγεί, όπως και τα θέματα που αφορούν τη σχολική κοινότητα και κυρίως των παιδιών που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις.

Ταυτόχρονα, ζητήθηκε η ενίσχυση του νοσοκομείου Καλύμνου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και με ένα ασθενοφόρο όχημα.

Παράλληλα, στο νοσοκομείο γινόταν ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με τους επιδημιολόγους και τη διοίκηση και την ιατρική υπηρεσία του νοσοκομείου.

«Η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει προσηλωμένους στα υγειονομικά πρωτόκολλα, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ασφάλεια τη δική μας και του νησιού μας ολόκληρου» τονίζει στην ανακοίνωση του ο έπαρχος Καλύμνου.

Δείτε επίσης: Σκρέκας: Ανοίγει τη Δευτέρα 24 Μαΐου η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για μειωμένο ΕΤΜΕΑΡ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading