Κάμαλα Χάρις: Κριτική στον Τραμπ για τη μεταναστευτική πολιτική στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού

Κάμαλα Χάρις: Κριτική στον Τραμπ για τη μεταναστευτική πολιτική στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού

Η Κάμαλα Χάρις προσπάθησε να επιτεθεί στον αντίπαλό της στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο αγαπημένο του πεδίο χθες, Παρασκευή, επισκεπτόμενη την μεθόριο με το Μεξικό. Η Δημοκρατική υποψήφια ελπίζει να πείσει τους αναποφάσιστους σε ένα ζήτημα που θεωρείται ένα από τα αδύναμα σημεία της.

Κατά την πρώτη της αυτή επίσκεψη στην περιοχή σε τρία χρόνια, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε μια ισορροπημένη πολιτική και κατήγγειλε ότι ο αντίπαλός της στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο ασχολείται «με τη ρητορική παρά με τα αποτελέσματα». Η Χάρις αναφερόμενη στον Τραμπ από το Ντάγκλας, συνοριακή πόλη στην Αριζόνα, επεσήμανε ότι «ρίχνει λάδι στη φωτιά του φόβου και της διαίρεσης» και «επιδεινώνει τις δυσκολίες στα σύνορα».

Ο 78χρονος δισεκατομμυριούχος είχε ασκήσει πιέσεις ώστε οι Ρεπουμπλικανοί κοινοβουλευτικοί να μπλοκάρουν σχέδιο νόμου που είχε εισαγάγει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, το οποίο θα έκλεινε αυστηρά την αμερικανική μεταναστευτική πολιτική. Αν εκλεγεί, η Χάρις δεσμεύτηκε να επαναφέρει αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο προέβλεπε κυρίως τη διευκόλυνση των διαδικασιών απέλασης.

Επίσης, δεσμεύτηκε να κάνει περισσότερα «για να διασφαλίσουμε τα σύνορά μας, να μειώσουμε τις παράνομες αφίξεις» μεταναστών. Παράλληλα, η πρώην εισαγγελέας σκοπεύει να απαγορεύσει στους μετανάστες που φτάνουν παράτυπα στις ΗΠΑ τη δυνατότητα να ζητήσουν άσυλο.

Η Κάμαλα Χάρις εστίασε στο ζήτημα της ιθαγένειας για τους μετανάστες που «εργάζονται σκληρά και βρίσκονται εδώ για χρόνια» και υποσχέθηκε έναν δρόμο πρόσβασης στην ιθαγένεια. Μείωσε τη σημασία των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η διοίκηση του Μπάιντεν στο ζήτημα αυτό, προαναγγέλλοντας ότι θα συνεργαστεί με το Κογκρέσο για την επιδιόρθωση «του χαλασμένου συστήματος μετανάστευσης».

Σήμερα, «χρειάζονται μερικές φορές χρόνια ώστε τα αιτήματα για άσυλο να γίνουν αντικείμενο απόφασης», υπενθύμισε, δείχνοντας τη διάθεση για μεταρρυθμίσεις. Το μήνυμά της απευθυνόταν και στους «Dreamers», τους μετανάστες που ανήκουν σε ένα εκλογικό σώμα που θα έχει ιδιαίτερο βάρος στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Loading