Καραγιαννακίδης: «Ο κόσμος θα καταλάβει ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ακρίβειας»

«Οι άνθρωποι αυτοί έχουν πάρει διαζύγιο με την κοινή λογική, είναι πλέον αδύνατο να τους πάρει κανείς στα σοβαρά…», σημείωσε ο κ. Καραγιαννακίδης για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Οι Απέναντι» βρέθηκε ο πολιτευτής με την Νέα Δημοκρατία κ. Νίκος Καραγιαννακίδης και μίλησε για την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία αμοιβαίας συνεργασίας που κυρώθηκε από την βουλή με ευρεία πλειοψηφία, την ρήτρα αναπροσαρμογής και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν την πρόθεση ψήφου των πολιτών.

Ο κύριος Καραγιαννακίδης αναφέρθηκε στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας πως η συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ξαφνικά τώρα την καταψηφίζει.

«Δεν ξέρει κανείς στα αλήθεια αν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει με τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του κόμματος των συνιστωσών που ανατρέπουν βασικές ιδεολογικές τους γραμμές, τις προσαρμόζουν αλά κάρτ, με αποκλειστικό γνώμονα την υφαρπαγή της ψήφου των πολιτών. Εκεί που τελειώνει η υποκρισία, αρχίζει το πολιτικό τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ, η παρακμή, ο εθνομηδενισμός, η χώρα μπάτε σκύλοι αλέστε, χωρίς σύνορα, η πολιτική κάλυψη σε ροπαλοφόρους και μπαχαλάκηδες, το κλείσιμο του ματιού σε φιλοπουτινικούς και αντιεμβολιαστές.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν πάρει διαζύγιο με την κοινή λογική, είναι πλέον αδύνατο να τους πάρει κανείς στα σοβαρά…».

«Η συμφωνία αναβαθμίζει την χώρα μας γεωπολιτικά και πλέον η Ελλάδα θεωρείται στρατηγικό σύμμαχος των ΗΠΑ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καραγιαννακίδης.

Ο κύριος Καραγιαννακίδης σχολίασε τις δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, κ. Μπλίνκεν σχετικά με την ανάγκη πώλησης όπλων προς την Τουρκία καθώς και αναβάθμισης των τουρκικών F-16, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μια λεκτική προσέγγιση που δεν αναβαθμίζει ποιοτικά την στρατιωτική ισχύ της Τουρκίας και έχει στόχο την απομάκρυνση της Τουρκίας από την Ρωσία. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Όσο και να εκσυγχρονιστούν τα τουρκικά F-16, θα υπολείπονται πολύ των ελληνικών Rafale και αντίστοιχων ελληνικών F-16».

Στις 8,5 μονάδες η διαφορά Νέας Δημοκρατίας με ΣΥΡΙΖΑ

Ο κύριος Καραγιαννακίδης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη δημοσκόπηση της Interview για την Politic και αξιολόγησε ως θετικά τα ποσοστά που αποτυπώνουν την πρόθεση ψήφου των Ελλήνων πολιτών την δεδομένη χρονική περίοδο.

«Μπορεί να υπάρχει μια πτώση στην δυναμική της κυβέρνησης, όμως πιστεύω πως ο κόσμος θα καταλάβει ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ακρίβειας», υποστήριξε.

Ο κύριος Καραγιαννακίδης ανέφερε πως για το καλό της χώρας μετά τις εκλογές θα πρέπει να υπάρξει αυτοδυναμία για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, γιατί σήμερα το μοναδικό αγαθό που υπάρχει μέσα σε αυτόν τον γεωπολιτικό κικεώνα όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, είναι ότι «διαθέτουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση και ένα ήρεμο και σταθερό πολιτικό σκηνικό που δεν είναι πάντα αυτονόητο».

Δείτε επίσης: Ν. Καραγιαννακίδης για ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία: Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινή λογική