Καραμανλής για απεργία στα ΜΜΜ: «Σε εταιρίες κοινής ωφέλειας δε μπορούν να απεργούν όποτε θέλουν»

«Ψηφίστηκε ένας νόμος που δεν έχει καμία σχέση με τους λόγους για τους οποίους έγινε η απεργία» ανέφερε ο κ. Καραμανλής

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής βρέθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΜ.

«Σε εταιρείες κοινής ωφέλειας δεν μπορούν να απεργούν όποτε θέλουν και να το ανακοινώνουν 6 ώρες πριν», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Παράλληλα είπε ότι οι εργαζόμενοι δεν είχαν έρεισμα αφού «ψηφίστηκε ένας νόμος που δεν έχει καμία σχέση με τους λόγους για τους οποίους έγινε η απεργία. Πριν από δύο εβδομάδες υπογράψαμε συλλογική σύμβαση εργασίας με όλους τους φορείς, μετά από πολλά χρόνια.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν είχε υπογράψει. Ο νόμος είναι σαφής και λέει ότι πρέπει να προκηρυχθεί 4 ημέρες πριν η απεργία. Τι έκαναν οι συνδικαλιστές; Δεν είπαν κάνουμε απεργία. Περίμεναν μέχρι την Τρίτη το απόγευμα και είπαν συμμετέχουμε στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών».

«Σε εταιρείες κοινής ωφέλειας δεν μπορούν να απεργούν όποτε θέλουν και να το ανακοινώνουν 6 ώρες πριν. Οι ΔΕΚΟ δεν ανήκουν στους εργαζόμενους, ανήκουν στους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν χθες από την απεργία», είπε ο κ. Καραμανλής, προσθέτοντας πως «κανένα αίτημα δεν μπορεί να είναι λογικό, όταν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις που δεν υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν από 850 λεωφορεία, σήμερα έχουμε 1400 και έχουν γίνει 1.400 προσλήψεις».

«Ο νόμος έχει πολλές κυρώσεις και θα μας αναγκάσουν να τις βάλουμε μπρος», επεσήμανε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Η εξέλιξη στα έργα του μετρό

Σχετικά με την Αττική ο κ. Καραμανλής τόνισε πως «τις επόμενες ημέρες θα δοθεί στο κοινό η σύνδεση του λιμανιού του Πειραιά με το αεροδρόμιο, αυτό που συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις».

Αναφερόμενος στα έργα του Μετρό και τον σταθμό στην Πλατεία Εξαρχείων για τον οποίο είχαν γίνει κινητοποιήσεις, δήλωσε ότι «είναι λογικό όταν υπάρχουν τόσο μεγάλες παρεμβάσεις και τόσο μεγάλα έργα να υπάρχουν αντιδράσεις. Η Γραμμή 4 του Μετρό γίνεται με μια καινούρια μέθοδο και θα γίνει με την λιγότερη δυνατή όχληση. Έχουμε «ντύσει» με την Σχολή Καλών Τεχνών τα εργοτάξια για να μην έχουμε αυτήν την ακαλαισθησία, δείχνει μια αλλαγή».

«Η Θεσσαλονίκη δεν του πάει πολύ καλά του κ. Τσίπρα»

Για τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας ότι το Μετρό δε θα είναι έτοιμο στο χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει η κυβέρνηση, ο υπουργός τόνισε ότι «η Θεσσαλονίκη δεν του πάει πολύ καλά του κ. Τσίπρα».

Μιλώντας για το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» αναφέρθηκε και «στην εικόνα που πήγε την χώρα μας δεκαετίες πίσω, με το να εγκαινιάζουμε μουσαμάδες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Καραμανλής επανέλαβε πως «στο τέλος του 2023 θα ξεκινήσει η λειτουργία του Μετρό στην Θεσσαλονίκη. Αυτό που ήδη βλέπουν οι Θεσσαλονικείς είναι να ξηλώνονται οι λαμαρίνες και τα εργοτάξια από πλατείες. Έχουμε τελειώσει με όλες τις προσφυγές, θα έχουμε δύο μουσεία και επανατοποθετούμε τα αρχαία στους σταθμούς, θα είναι ένα στολίδι για την Ευρώπη το Μετρό της Θεσσαλονίκης».

Δείτε επίσης: Σκυλακάκης: «Είναι πιθανό να μπει σε ύφεση η Ευρώπη» (audio)