Καραμανλής για Μαριέττα Γιαννάκου : «Η σπουδαιότερη προσφορά της είναι ο χαρακτήρας, η διαδρομή, το παράδειγμά της»

Καραμανλής για Μαριέττα Γιαννάκου : «Η σπουδαιότερη προσφορά της είναι ο χαρακτήρας, η διαδρομή, το παράδειγμά της»

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για την Μαριέττα Γιαννάκου που διοργάνωσε η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο Κώστας Καραμανλής είπε: «Δικαίως έχει τον σεβασμό και τον έπαινο των αντιπάλων της. Την αγάπη και την νοσταλγία των πολιτών της Αθήνας αλλά και της χώρας γενικότερα. Την εκτίμηση όσων την συνάντησαν στην μακρά διαδρομή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Αυτό που έκανε την Μαριέττα να ξεχωρίζει ήταν η ακεραιότητά της σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου αλλά και προσωπικού της βίου. Έντιμη και ειλικρινής στις σχέσεις της, ευγενής αλλά με περίσσιο θάρρος γνώμης, ζεστή, ταυτόχρονα όμως αυστηρή με όλους και πρωτίστως με τον εαυτό της. Με δύο λόγια άνθρωπος αρχών, με κεφαλαίο το άλφα», ανέφερε ο κ. Καραμανλής.

«Σε μία εποχή που οι συμπεριφορές ή τα κίνητρα στον δημόσιο βίο αμφισβητούνται σε παγκόσμιο επίπεδο ολοένα και περισσότερο, έχουμε ανάγκη όσο ποτέ από ενάρετα πρότυπα.

Η σπουδαιότερη προσφορά της Μαριέττας στα κοινά, πέρα από το σημαντικό έργο της, είναι ο χαρακτήρας, η διαδρομή της, το παράδειγμά της.

Με βαθιά πίστη στις ιδέες της, μαχητική στην υπεράσπισή τους, πάντα με ευπρέπεια και σεβασμό στην αντίθετη άποψη, με πυξίδα της το κοινό καλό. Δεν είχε το πάθος της εξουσίας, της προβολής, της αλαζονείας. Είχε το πάθος της προσφοράς και της υπηρεσίας. Δεν είχε χορηγούς ή προστάτες, δεν επεδίωκε την εύνοια των ισχυρών ή των μέσων ενημέρωσης», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τον Νόμο Πλαίσιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που παρουσίασε και έθεσε προς διαβούλευση, σημειώνοντας ότι «επιζητούσε πράγματι έναν εθνικό διάλογο για την Παιδεία, δυστυχώς όμως σε ώτα μη ακουόντων»

«Με διορατικότητα, τόλμη και αποφασιστικότητα πρότεινε τομές σ΄ έναν χώρο που κυριαρχούσαν κάθε λογής συμφέροντα, το βόλεμα και η ήσσων προσπάθεια», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός, σταχυολογώντας: Την ενίσχυση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των ΑΕΙ, την αξιολόγηση και λογοδοσία των Ιδρυμάτων, την καθιέρωση της καθολικής συμμετοχής στις εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης των ΑΕΙ, την διαφάνεια στη διαδικασία εκλογής μελών ΔΕΠ, την κατάργηση του μοναδικού διανεμόμενου συγγράμματος, το ανώτατο χρονικό όριο φοίτησης για την απόκτηση πτυχίου και την διασφάλιση του πανεπιστημιακού ασύλου από έκνομες εγκληματικές ενέργειες.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της «Ομπρέλας» μετά την εκλογή Κασσελάκη

Loading