Καράογλου: Δράσεις για ανάδειξη προσφοράς της Μακεδονίας στο 1821

Συναντήσεις με εκπροσώπους κρατικών φορέων του Πολιτισμού και ομοσπονδιών, που είχε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου.

Στόχος ήταν ο συντονισμός ενιαίων δράσεων που θα αναδείξουν τον καθοριστικό ρόλο και την πολυσύνθετη προσφορά της Βόρειας Ελλάδας στην επανάσταση του 1821.

propoli

«Ο εθνικός ξεσηκωμός ήταν ένα καθολικό γεγονός που συντάραξε όλη τη χώρα και στο οποίο οι Μακεδόνες οπλαρχηγοί, όπως για παράδειγμα ο Εμμανουήλ Παπάς, ο Αγγελής Γάτσος, ο Αναστάσιος Καρατάσος, ο Γεώργιος Λασσάνης, ο καπετάν Χάψας και πολλοί άλλοι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο», επισήμανε ο κ. Καράογλου και πρόσθεσε: «Η προσφορά τους αποτέλεσε υπόδειγμα ανδρείας, συνέπειας, καθήκοντος και πατριωτισμού. Η συμβολή της Μακεδονίας και της Θράκης στην εθνική παλιγγενεσία είναι ιστορικά αδικημένη, αλλά ισότιμη και εξίσου ένδοξη. Δική μας ευθύνη, δικό μας χρέος, είναι να αναδείξουμε την προσφορά τους, έχοντας ως πυξίδα την ιστορική αυτογνωσία και την εθνική μνήμη».

Οι δράσεις που θα οριστικοποιηθούν θα κατατεθούν στην επικεφαλής του φορέα «Πρωτοβουλία 1821-2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, προκειμένου να αξιολογηθούν και να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Δείτε επίσης:

Η ΝΔ βάζει στο κάδρο τον “μαγαζάτορα” Τσίπρα

Loading