Καράογλου: «Για το εθνικό συμφέρον οι αναπτυξιακοί πόροι»

Καράογλου: «Για το εθνικό συμφέρον οι αναπτυξιακοί πόροι»

«Οι σημαντικοί αναπτυξιακοί πόροι θα διατεθούν θα αξιοποιηθούν για το εθνικό συμφέρον. Θα επενδυθούν, δεν θα σπαταληθούν», τόνισε ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στη χθεσινή (23/6) συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΒΕ.

«Η υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίσαμε την πρώτη φάση της πανδημίας, σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη που αποπνέει διεθνώς η ρεαλιστική οικονομική πολιτική που εφαρμόζουμε, κατέταξαν την Ελλάδα στις χώρες που έχουν τη δυναμική να σταθούν καλύτερα στα πόδια τους στη νέα καθημερινότητα που βιώνουμε και να επουλώσουν νωρίτερα τις πληγές που προκάλεσε ο κορoνοϊός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εσωτερικών, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στη συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, στα νέα γραφεία του ΣΒΕ στην περιοχή των παλαιών σφαγείων, στη Θεσσαλονίκη.

«Εργαλείο ανάταξης το Ταμείο Ανάκαμψης»

«Στη συγκυρία που βιώνουμε το παρελθόν πρέπει να αποτελεί βάση αναφοράς και εμπειρίας για το μέλλον», επεσήμανε ο κ. Καράογλου, σημειώνοντας πως το Ταμείο Ανάκαμψης που παρουσιάστηκε από την Κομισιόν θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο ανάταξης, ανασυγκρότησης και αναγέννησης της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, «έπειτα από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης, η ελληνική οικονομία στέκεται ενώπιον μιας αλλαγής θεμελιακού χαρακτήρα. Μιας αλλαγής η οποία μπορεί να εντάξει την πατρίδα μας μεταξύ των προηγμένων χωρών, προσφέροντας προοπτική και αισιοδοξία. Οι σημαντικοί αναπτυξιακοί πόροι που θα διατεθούν θα αξιοποιηθούν για το εθνικό συμφέρον. Θα επενδυθούν, δεν θα σπαταληθούν».

Παράλληλα, ο κ. Καράογλου τόνισε ότι «έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε επίπεδο υπηρετώντας χωρίς εκπτώσεις τις μεταρρυθμίσεις που έχει πραγματική ανάγκη η ελληνική οικονομία» και πρόσθεσε:

«Απαιτείται συνεργασία ώστε αφενός οι επιχειρήσεις να μην κινδυνέψουν με λουκέτο και αφετέρου οι εργαζόμενοι να μη δουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται. Επιχειρήσεις και εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται στην ίδια πλευρά του ποταμού».

Δείτε ακόμη:
Τα πολιτικά εργαλεία που κρατούν “όρθια” την οικονομία

Loading

Play