Καράογλου: Το σήμα πετυχαίνει το σκοπό του

Καράογλου: Το σήμα πετυχαίνει το σκοπό του

«To σήμα των Μακεδονικών προϊόντων πετυχαίνει τον σκοπό του» δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Καράογλου σε συνέντευξη του στον Flash 99,4 και την εκπομπή « Μιλάμε Πολιτικά».

«Θέλαμε να περνάει κάποια μηνύματα. Έχει το “Μ” ένα γράμμα που υπάρχει σε όλες τις χώρες του κόσμου, είναι κατανοητό, παραπέμπει στη Μακεδονία, από κάτω υπάρχει το λόγκο Macedonia the Great», διευκρίνισε ο κ. Καράογλου.

Όσον αφορά στις αντιδράσεις χρηστών του διαδικτύου ότι το «Μ» των μακεδονικών προϊόντων θυμίζει το λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Καράογλου είπε πως ο Στηβ Βρανάκης που επιμελήθηκε της δημιουργίας θεωρείται κορυφαίος designer.

«Μία εικαστική δημιουργία είναι πάντοτε υποκειμενική. Και να πω και μια προσωπική αναφορά, η κόρη μου που σπουδάζει ντιζάινερ μου είπε ότι είναι πάρα πολύ καλό».

Αναφορικά με το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Β. Μακεδονίας και της Αλβανίας είπε «Εμείς θέλουμε όλες οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων να μπούνε στην ΕΕ, να μην υπάρχουν προβλήματα μεταξύ μας. Δεν θέλουμε «τρύπες» στη περιοχή μας. Θέλουμε να γίνουν τα Βαλκάνια μία περιοχή ειρήνης, συνεργασίας, οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας των πολιτών τους».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καράογλου ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος και έστειλε μηνύματα και προς την Αλβανία και προς το κράτος των Σκοπίων και χθες από το βήμα του Thessaloniki Summit 2019.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι αν η Αλβανία δε σεβαστεί την περιουσία, τα ανθρώπινα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας τότε δεν έχει καμία τύχη και προοπτική να ενταχθεί στην ΕΕ. Θα πρέπει ο Έντι Ράμα να ξεπεράσει τα σύνδρομα του, τις μικροπολιτικές που ακολουθεί και να ακολουθήσει το σωστό δρόμο. Θέλουμε να είναι μια χώρα σύμμαχος αλλά θα πρέπει να κάνει κάποια βήματα που δεν έχει κάνει. Και το κράτος των Σκοπίων θα πρέπει να σέβεται τη συμφωνία που υπέγραψε».

Όσον  αφορά την αναπτυξιακή πορεία της Θεσσαλονίκης είπε πως χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες και υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση σε πολλά έργα. Ο υφυπουργός Εσωτερικών θύμισε την διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού η οποία, όπως είπε, είχε κλείσει το 2008 όμως δεν ολοκληρώθηκε και για την οποία υπήρχε αντίδραση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. «Δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε η συμφωνία αυτή που ήταν πολύ συμφέρουσα. Χάσαμε και χρόνο και χρήματα. Το καλό είναι ‘ότι αναγκάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την διαδικασία της ιδιωτικοποίησης κάτι που είναι θετικό. Το ίδιο έκανε και στο αεροδρόμιο» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις συχνές επισκέψεις του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη είπε “Ο Κ. Μητσοτάκης κρατάει μία άμεση επαφή και πολύ καλά κάνει, πρέπει να παρακολουθεί άμεσα τα προβλήματα που έχει η Μακεδονία και η Θράκη και βέβαια γιατί ανακοίνωσε συγκεκριμένα έργα που δεν έχει σκοπό να ξεχαστούν”.

Όσον αφορά στα έργα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ ανέφερε  πως προχωρούν οι διαδικασίες. «Μέσα στο 2020, στο α εξάμηνο θα δημοπρατηθεί το fly over, ο υπερυψωμένος περιφερειακό πάνω από τον περιφερειακό, ένα έργο που θα δώσει ανάσα στη Θεσσαλονίκη. Είναι έτοιμο από πλευράς μελετών, επικαιροποιούνται και μέσα στο 2020 θα δημοπρατηθεί».

Σε εξέλιξη είναι και το έργο της δημιουργίας του Thess INTEC. “Την προηγούμενη βδομάδα σε σύσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας του, ΤΑΙΠΕΔ και του Υπερταμείου και της γενικής γραμματέως του πρωθυπουργικού γραφείου αποφασίστηκε να μεταβιβαστεί από το Υπερταμείο στην Αλεξάνδρεια Ζώνη η έκταση των 761 στρεμάτων” πρόσθεσε ο κ. Καράογλου.

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό ο υφυπουργός Εσωτερικών επισήμανε πως η Κεντρική Μακεδονία έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ με μεγάλο αριθμό μεταναστών και αυτό δεν θα πρέπει να συνεχιστεί.

Όπως υπογράμμισε «Η απόφαση που πήραμε στο υπουργικό συμβούλιο είναι σημαντική ότι δηλαδή οι μετανάστες δεν θα ξεπερνούν το 1% του πληθυσμού στην περιφέρεια. Σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε ξεπεράσει το στόχο αυτό αρά θα πρέπει και στην υπόλοιπη Ελλάδα να γίνει μία κατανομή των μεταναστών. Ακόμη με τη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακων κέντρων αυτοί που δεν έχουν προσφυγικό προφίλ σύμφωνα με το νέο νόμο δεν θ κυκλοφορούν ελεύθεροι θα κλείνονται στα κέντρα αυτά και από εκεί γίνεται προσπάθεια να στέλνονται στην χώρα καταγωγής τους.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του Θεόδωρου Καράογλου:

Loading

Play