Καρκινοπαθής περιμένει τρεις μήνες για χειρουργείο! – Τι απάντησε ο Πλεύρης

Τον «Γολγοθά» που αντιμετωπίζει στην προσπάθειά του να χειρουργηθεί περιέγραψε ο κ. Σαρασλανίδης – «”Υπάρχουν και οι ιδιώτες” μου απαντάει. Τον ρωτάω “και πόσο θα μου στοιχίσει;” και η απάντησή του ήταν “8.000 ευρώ”. Εγώ του είπα “Και πού θα τα βρω εγώ γιατρέ τα 8.000 ευρώ;”»

Ο Εμμανουήλ Σαρασλανίδης, ο οποίος είναι αντιμέτωπος τον τελευταίο καιρό με τον καρκίνο του προστάτη, εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή όπου και περιέγραψε τον Γολγοθά που αντιμετωπίζει στην προσπάθειά του να μπει στο νοσοκομείο γρήγορα για μία επέμβαση.

«Δεν ξέρω αύριο ή μεθαύριο τι θα γίνει… Ο καρκίνος είναι μεταστατικός», τονίζει.

Μάλιστα ο κ. Σαρασλανίδης περιέγραψε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου έναν διάλογο που είχε με τον γιατρό, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Υγείας, ο οποίος ήταν στην εκπομπή και ζήτησε να πάρει όλα τα στοιχεία από τον πολίτη.

«Πριν τρεις μήνες, διαγνώστηκα με καρκίνο του προστάτη σε προχωρημένο στάδιο. Πήγα στο “Αττικόν” και μου είπε ο γιατρός ότι έπρεπε να κάνω κάποιες εξετάσεις γιατί έχω κάνει και τρία bypass κι έχω πρόβλημα και στα πνευμόνια, για να μπορέσω να κάνω το χειρουργείο. Οι γιατροί μου έδωσαν έγκριση για να κάνω το χειρουργείο και ξαφνικά όταν πήγα στον γιατρό μου λέει “δεν μπορώ να σου κάνω το χειρουργείο, διότι δεν μου δίνουν αίθουσα”. Του λέω “και τι θα κάνω γιατρέ μου;”. “Τι να σου πω; Υπάρχουν και οι ιδιώτες”, μου απαντάει. Τον ρωτάω “και πόσο θα μου στοιχίσει;” και η απάντησή του ήταν “8.000 ευρώ”. Εγώ του είπα “Και πού θα τα βρω εγώ γιατρέ τα 8.000 ευρώ;”» είπε.

Ο υπουργός υγείας, Θάνος Πλεύρης, τόνισε από την πλευρά του ότι θα ζητήσει περισσότερα στοιχεία για την καταγγελία έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση

«Με προβληματίζει αυτό που άκουσα. Δεν υπάρχει επείγον περιστατικό να μην μπαίνει στους χρόνους που μπαίνει, αλλά εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται γιατρός του δημοσίου να συζητάει με ασθενή και να λέει “υπάρχει και ιδιώτης και πόσο στοιχίζει”. Εγώ θα ζητήσω, εκτός αέρα, να έχω όλο το περιστατικό για να εξετάσουμε αν η αναμονή του κυρίου είναι αναμονή, η οποία οφείλεται σε δυσλειτουργία του συστήματος ή είναι άλλης φύσεως αναμονή. Μιλάω με ξεκάθαρο τρόπο».

«Να δούμε τα έκτακτα περιστατικά και ποια μπαίνουν… Ξέρουμε τι γίνεται και με την ηλεκτρονική λίστα χειρουργείων που κάνουμε θέλουμε να το παρακολουθήσουμε. Αυτός ο διάλογος μεταξύ γιατρού και ασθενή δεν μου αρέσει καθόλου. Αν οι γιατροί που είναι εδώ, και ανήκουν στο ΕΣΥ, τους αρέσει διάλογος γιατρού που λέει πόσο στοιχίζει ο ιδιώτης γιατρός να το πουν”».

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο

Δείτε επίσης: Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο εισαγγελέας ζητά την παραπομπή της σε δίκη για Μαλένα και ‘Ιριδα

Loading