(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Κασσελάκης: «Δε θέλω να παραιτηθεί κανένας βουλευτής Επικρατείας»

Μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κύκλοι του Στέφανου Κασσελάκη επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος, δεν επιθυμεί να παραιτηθεί κάποιος εκ των βουλευτών Επικρατείας έτσι ώστε να μπει στη βουλή.

«Ο Στέφανος δεν θέλει ούτε η Έλενα (Ακρίτα) ούτε ο ναύαρχος (Ευάγγελος Αποστολάκης) ούτε ο Όθωνας (Ηλιόπουλος) να παραιτηθούν. Αυτό που θα ζητήσει αν εκλεγεί από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι να πηγαίνουν όλοι μαζί στην κοινωνία μαζί του», τόνιζαν οι κύκλοι του κ. Κασσελάκη.

propoli

«Όχι» από Ακρίτα και Ηλιόπουλο

Αφού αρνήθηκαν οι Όθωνας Ηλιόπουλος και Έλενα Ακρίτα, το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη προχώρησε σε αυτήν τη διευκρίνιση.

Για να μπορέσει να εξασφαλίσει μια έδρα σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος, θα πρέπει να παραιτηθεί ένας από τους τρεις βουλευτές Επικρατείας και στη συνέχεια να παραιτηθούν και οι επιλαχόντες από τις θέσεις 4-8 έτσι ώστε να πάρει την έδρα ο κ. Κασσελάκης.

Ο Όθων Ηλιόπουλος ο οποίος είναι πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη θέση «αποτελεί για μένα ύψιστη ευθύνη που ανέλαβα συνειδητά και την οποία θεωρώ ότι δεν έχω δικαίωμα να εκχωρήσω αγνοώντας τη βούληση των πολιτών και τις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματος της χώρας».

Αναλυτικά, η δήλωση:

«Με αφορμή διάφορα σχόλια, δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω τα εξής:

Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας. Θεωρώ ότι η τοποθέτησή μου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας συμβολίζει το όραμα του Αλέξη για μια Ριζοσπαστική, Επιστημονική, Αριστερή πολιτική προσέγγιση στα προβλήματα της χώρας. Αποτελεί για μένα ύψιστη ευθύνη που ανέλαβα συνειδητά και την οποία θεωρώ ότι δεν έχω δικαίωμα να εκχωρήσω αγνοώντας τη βούληση των πολιτών και τις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματος της χώρας.

Η στάση μου αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως πρόθεση στήριξης ενός/μιας εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Διατηρώντας προφανώς το δικαίωμα της επιλογής, τηρώ με συνέπεια στάση ουδετερότητας στις δημόσιες παρεμβάσεις μου, στάση ενωτική και συντροφική που κατά τη γνώμη μου απαιτεί από εμένα η ιδιότητα του επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Η Έλενα Ακρίτα όπως είπε δεν προτίθεται να παραιτηθεί για να μπει στη βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού όπως είπε η ίδια, ο Αλέξης Τσίπρας είχε σκοπό να την τοποθετήσει στη θέση της υπουργού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε μελλοντική κυβέρνησή του.

Η συμφωνία Ακρίτα – Τσίπρα

«Όπως ο Όθωνας Ηλιόπουλους έτσι κι εγώ είμαστε προσωπικές επιλογές του Τσίπρα. Όταν μου έγινε η πρόταση τον Μάιο του 2022 ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία. Εμένα ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – γυναίκες, ΑμεΑ, ΛΟΑΤΚΙ κ.α. Η πρόθεση ήταν ο τομέας αυτός να αναβαθμιστεί σε υπουργείο που θα αναλάβω. Γι’ αυτό τον λόγο μπήκα και καταλαβαίνω απόλυτα τον Όθωνα και τη στάση του» είπε χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρίτα στο Action 24.

Δείτε επίσης: Αχτσιόγλου: «Ο Στέφανος Κασσελάκης μου απευθύνθηκε με υποτιμητικό στυλάκι επειδή είμαι γυναίκα»

Loading