Κασσελάκης: «Το κόμμα μας θα γίνει κυβέρνηση» – «Να πάμε με τον κ. Μητσοτάκη σε όποια λαϊκή θέλει»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης μίλησε στην κάμερα του Live News την ώρα που περπατούσε στους δρόμους της Αθήνας, εκεί όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με επιχειρηματίες και πολίτες.

Ιδιαίτερα ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή του από τους νέους, οι οποίοι έσπευσαν να τον χαιρετήσουν και να τραβήξουν μερικές selfies μαζί του.

propoli

«Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο μεγάλη έκπληξη για έναν άνθρωπο που είναι στην πολιτική να προχωρά μέσα στον κόσμο. Λέτε να προσκαλέσουμε τον κο Μητσοτάκη να περπατήσουμε μαζί; Μπορούμε να πάμε σε όποια λαϊκή θέλει, όποιο πρωί θέλει, σε όποια πόλη της Ελλάδας θέλει. Είναι πρόσκληση – πρόκληση», είπε.

«Θέλουμε μία σύγχρονη Αριστερά»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μίλησε και για την ακρίβεια η οποία ταλαιπωρεί τα νοικοκυριά, αναφέροντας ότι «ο κόσμος αγκομαχά» ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να μειώσει τους έμμεσους φόρους.

«Το κόμμα είναι για την κοινωνία. Δεν καταλαβαίνω κάποιος ο οποίος αυτοαποκαλείται αριστερός είναι ενάντια στην άμεση Δημοκρατία. Ουδέποτε είπα ότι τα όργανα δεν έχουν σημασία, το αντίθετο. Πάντα τηρώ το καταστατικό, αλλά υπάρχει και μία βάση, η οποία – καλώς ή κακώς – εκφράστηκε όχι μόνο τώρα, αλλά και στις προηγούμενες εκλογές. Χάσαμε κόσμο, χάσαμε 600.000 συμπολίτες μας στην αποχή. Αυτό κάποιοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι. Εγώ δεν ήμουν στέλεχος της πρώτης γραμμής τότε».

«Θέλω να έχουμε μία κυβερνητική σύγχρονη Αριστερά, που σημαίνει και πατριωτική Αριστερά. Αυτή η προκατάληψη ότι δεν είμαστε υπέρ της έπαρσης της σημαίας – βεβαίως και είμαστε. Θέλουμε στιβαρή άμυνα, θέλουμε να μην αποστρατικοποιηθούν τα νησιά μας. Θέλουμε να έχουμε παρεμβατικό κράτος στο περιβάλλον, στη στέγαση, στη φτώχεια. Θέλουμε να χτίσουμε κοινωνικό κράτος πρόνοιας».

«Υπάρχει μία ανάγκη από τον λαό να μπορούμε να μιλάμε με απλά λόγια και να δώσουμε λύσεις. Να είμαστε μέσα στην κοινωνία και τα όργανα να δουλέψουν για να μπορούν να παράγουν πολιτική».

Μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε βέβαιος πως στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση.

«Το κόμμα μας με κοινωνικά ερείσματα θα γίνει κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει σχεδιασμός. Δεν μπορεί ένα άτομο μέσα σε δύο μήνες να το κάνει κυβερνώσα παράταξη. Χρειάζεται σχεδιασμός, προτάσεις νόμων, ξεκάθαρες πολιτικές, καινούργια φρέσκια ομάδα μαζί με τα έμπειρα στελέχη μας, που μπορούν να δώσουν σοβαρή εναλλακτική λύση. Χρειάζονται όλοι και όλες», δήλωσε.

«Το καταστατικό ισχύει όποτε βολεύει τον καθένα»

Σχετικά με την αποχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Πέτης Πέρκα αλλά και την παράδοση των εδρών τους την οποία ζήτησε ο ίδιος, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι «το καταστατικό ισχύει όποτε βολεύει τον καθένα» και ότι «η αλήθεια θα λάμψει».

«Τις εκλογές τις κερδίζουν οι ψήφοι, ο λαός. Ότι και να λέμε για την καρέκλα του καθενός και τα λοιπά, η μόνη αναμέτρηση που μετρά είναι η εμπιστοσύνη που θα δείξει ο λαός στις επόμενες Ευρωκλογές και βουλευτικές εκλογές».

«Την εμπιστοσύνη του κόσμου θα την κερδίσουμε, γιατί αυτό που κάνουμε είναι αξιωματικά δυνατό από τη βάση του. Δεν το λέω πολιτικά, αλλά μαθηματικά. Είναι αυτονόητο ότι αυτό θα πετύχει, αλλά δεν γίνεται αυθημερόν. Πώς να θέσω πολιτική ατζέντα όταν υπάρχει μία κακοφωνία εκεί έξω;».

«Θα είχα ζητήσει από τον κ. Γεωργιάδη να παραιτηθεί»

Όσον αφορά το σχόλιο του Άδωνι Γεωργιάδη για την τραγωδία των Τεμπών, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για έλλειψη ενσυναίσθησης.

«Εάν ήμουν πρωθυπουργός εννοείται θα είχα πει στον κ. Γεωργιάδη να μου δώσει την παραίτησή του. Τέτοια σχόλια δεν γίνεται να γίνονται από τον υπουργό μίας κυβέρνησης», είπε.

«Το ότι δεν έχω στενό κύκλο το εννοώ και το είδατε όλοι»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στο Live News πως κάλεσε την Έφη Αχτσιόγλου για να την ενημερώσει πως θα κάνει μία ομιλία και ότι της τείνει χείρα φιλίας ώστε να συνεργαστούν.

«Οι ανάγκες του κόσμου είναι πραγματικές, έντονες και άμεσες. Το ότι δεν έχω στενό κύκλο το εννοώ και το είδατε όλοι, στην Κεντρική Επιτροπή δεν είχα κανέναν με το μέρος μου. Είναι κάτι που θέλει ο λαός, τα όργανα να υπηρετούν τη βάση».

«Ο κόσμος βασίζει τις ελπίδες του πάνω μου»

Όπως είπε ο ίδιος, του είναι τελείως αδιάφορο το γεγονός ότι ο κόσμος τον αντιμετωπίζει σαν ροκ σταρ.

«Μου είναι αδιάφορο. Πολιτικά σημαίνει ότι ο κόσμος βασίζει τις ελπίδες του πάνω μου κι αυτό μου δείχνει ότι πρέπει να στρωθώ στη δουλειά και να προτείνω λύσεις για να κερδίσουμε τις εκλογές και να κυβερνήσουμε».

«Δίπλα μου, στην καινούρια ομάδα, έχω καλά παιδιά, καλούς ανθρώπους. Να θέλουν να προσφέρουν στην πατρίδα τους, στην κοινωνία».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη θα ήταν μεγάλη τιμή να συνεργαστεί με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην Έφη Αχτσιόγλου, τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Αλέξη Χαρίτση.

«Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Ελάτε να δουλέψουμε, η πόρτα μου είναι ανοιχτή. Για άλλη μία φορά τείνω χείρα φιλίας. Είναι μία καινούρια ημέρα, καινούργια εβδομάδα. Ελάτε μαζί να τα καταφέρουμε», ήταν το κάλεσμά του.

Μιλώντας για τη μνήμη του Πολυτεχνείου, είπε ότι αποτελεί έμπνευση για τους νέους.

«Πρέπει αυτοί οι αγώνες, αυτή η αντίσταση να είναι η πυξίδα της πολιτικής μας. Να εφαρμόσουμε πολιτικές που θα κάνουν την κοινωνία πιο ισότιμη από εδώ και πέρα».

«Αυτή είναι η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ»

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι ανάγκες του ελληνικού λαού. Υπάρχει μία στυγνή δεξιά κυβέρνηση. Δεν φταίει γι’ αυτό η αντιπολίτευση, αλλά η κυβέρνηση», είπε και συνέχισε:

«Η αριστερή πολιτική μου είναι ξεκάθαρη. Δεν θέλω ο Έλληνας να χρειάζεται μία άκρη να αντέξει. Δεν θέλω να χρειάζεται να κάνει μία λαμογιά, να το πω απλά, για να πάει μπροστά. Μπορούμε να γίνουμε μία σύγχρονη, σύννομη χώρα;», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Δείτε επίσης: Στ. Κασσελάκης: Υπάρχει πολιτική ευθύνη για την υπόθεση του ναυαγίου της Πύλου

Loading