(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση οι NYT – Η «αποθέωση» του Κυρ. Μητσοτάκη προς τη φημισμένη εφημερίδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Θέση για τις πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού που έχουν πλήξει σε τεράστιο βαθμό όλη την Ελλάδα πήραν οι New York Times, κατακεραυνώνοντας την κυβέρνηση για τα μέτρα που δεν έλαβε πριν την καλοκαιρινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, η διάσημη εφημερίδα της αμερικανικής μεγαλούπολης κάνει λόγο για ανεπαρκή μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί η αντιπυρική προστασία, ενώ γίνεται ειδική μνεία στα όσα λαμβάνουν χώρα στον Έβρο, με τη… σύλληψη μεταναστών από κάτοικο της περιοχής.

propoli

Σε ό,τι αφορά τους NYT, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης παγκοσμίως, έχοντας μακρά ιστορία στην ενημέρωση, κάτι που είχε αναγνωρίσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο παρελθόν. Πίσω στο 2016 ο πρωθυπουργός (τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τους New York Times, σχετικά με το δημοσιογραφικό έργο που παράγουν.

«Η Ελλάδα μάχεται τακτικά με μεγάλες δασικές πυρκαγιές που γίνονται θανατηφόρες. Τα ζεστά, ξηρά, θυελλώδη καλοκαίρια σε συνδυασμό με ιθαγενή πευκοδάση και εύφλεκτα χαμόκλαδα δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για τις φλόγες να αναπτύσσονται εκτός ελέγχου» γράφουν οι NYT και συνεχίζουν:

«Ωστόσο, τα μέτρα προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο, όπως η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και ο καθαρισμός των ξερών χόρτων, είναι ανεπαρκή. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις λένε ότι η κυβέρνηση δεν χειρίστηκε σωστά τον κίνδυνο και επένδυσε ελάχιστα σε εξοπλισμό πυρόσβεσης και εκπαίδευση».

Δείτε επίσης: Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: «Ψυχούλες μου όμορφες, ο πιο σκληρός θάνατος σας βρήκε»

Loading