Κεραμέως: «Τα κονδύλια για την παιδεία το 2023 αυξάνονται κατά 239 εκατομμύρια ευρώ» (audio)

Πώς απάντησε η υπουργός Παιδείας στον Νίκο Φίλη.

Η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 Fm και μεταξύ άλλων είπε ότι «τα κονδύλια για την παιδεία το 2023 αυξάνονται κατά 239 εκατομμύρια ευρώ», και συμπλήρωσε ότι η απορρόφησή τους θα είναι αποτελεσματικότερη και ποιοτικότερη η κατανομή τους.

Η υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν πόροι για την ανέγερση και την ανακαίνιση σχολικών κτιρίων, ενώ γνωστοποίησε ότι 10 Πανεπιστήμια έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες οργάνωσης διοίκησης ενώ συμπλήρωσε ότι τα τρία έχουν χωριστεί μεταξύ τους και δε μπορούν να προχωρήσουν στην επιλογή των εξωτερικών μελών τους.

Επίσης απάντησε στον Νίκο Φίλη ο οποίος δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τις αλλαγές στην παιδεία που έκαναν Μητσοτάκης και Κεραμέως», λέγοντας ότι ο άλλοτε υπουργός Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θέλει να μπαίνουν άπαντες στα πανεπιστήμια.

Η κ. Κεραμέως στάθηκε και στο πόσο σημαντικό είναι να υπάρξει αυτοδυναμία στην επόμενη διακυβέρνηση έτσι ώστε να μη σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις, ενώ υπογράμμισε πως γίνεται προσπάθεια για τον ανορθολογισμό των αποδοχών στο δημόσιο.

Παράλληλα είπε ότι οι υποθέσεις της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους και τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει να βγουν όλα στο φως και όσο πάμε προς τις εκλογές, η αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεχίζει την τοξικότητα.

Δείτε επίσης: Νίκη Κεραμέως για το δυστύχημα στις Σέρρες: «Την ίδια μέρα ήρθε στο σχολείο ψυχολόγος»

Loading