Κέρκυρα: Eγκαινιάστηκε η μαρίνα στις Μπενίτσες μετά από 18 ολόκληρο χρόνια κατασκευής – Για «άθλο» μίλησε ο Χ. Θεοχάρης

Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στην περιοχή Μπενίτσες στην Κέρκυρα εγκαινιάστηκε παρουσία του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

O Υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε κατά την διάρκεια των εγκαινίων πως στην τρέχουσα δύσκολη τουριστικά χρονιά για να πετύχει το στοίχημα και η Ελλάδα να βρεθεί ξανά στις πρώτες επιλογές των τουριστών απαιτείται η συνεργασία όλων που έχουν να κάνουν με τις υποδομές, την τήρηση των μέτρων και των πρωτοκόλλων και τους εμβολιασμούς, για μία καλύτερη ποσοτικά τουριστική σεζόν σε σχέση με πέρυσι. 

Το καταφύγιο, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2002, έχει δυνατότητα φιλοξενίας 86 σκαφών, ενώ επιπλέον 10 θέσεις θα διατεθούν δωρεάν σε επαγγελματίες αλιείς.

Ο κ. Θεοχάρης κατά τον χαιρετισμό του επισήμανε, πως «στόχος είναι η προστιθέμενη αξία που δίδεται με τέτοιου είδους ανάπτυξη, που συμβαίνει σε 11 περιοχές της χώρας μας, ανάμεσα τους και οι Μπενίτσες». Μάλιστα, υπογράμμμισε πως η ολοκλήρωση του καταφυγίου, αποτελεί «άθλο, καθώς όπως λένε οι ντόπιοι αυτοδιοικητικοί, πέρασαν 17 χρόνια και παραπάνω, προκειμένου αυτή η προσπάθεια να αποδώσει».

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι η μαρίνα των Μπενιτσών θα βοηθήσει τον τουρισμό στην Κέρκυρα και το Ιόνιο.

Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Κέρκυρας Στ. Γκίκας και Δημ. Μπιάγκης, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων.

Δείτε επίσης: Ο Νίκος Παππάς στην Atlas Tv: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, με το που θα ηρεμήσουν τα πράγματα, θα λάβει τις κατάλληλες πολιτικές πρωτοβουλίες» (vid)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ