Κικίλιας από Ρόδο: «Στόχος μας να μετατραπεί η Ελλάδα τουριστικός προορισμός 12 μηνών»

«Έχουμε αποδείξει ότι αντέχουμε στο χρόνο και στόχος είναι η Ρόδος αλλά και οι άλλοι τουριστικοί προορισμοί της χώρας να μετατραπούν σε προορισμό 12 μηνών για τους επισκέπτες», τόνισε σε δηλώσεις του σήμερα το απόγευμα στη Ρόδο, όπου βρίσκεται για διήμερη επίσκεψη, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Τουρισμού εξέφρασε, στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεων, την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής κίνησης στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου επισημαίνοντας ότι αυτό που γίνεται είναι εντυπωσιακό. Παρουσίασε μάλιστα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι αφίξεις στη Ρόδο και στην Κω στη διάρκεια του Οκτωβρίου είναι πολύ περισσότερες από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Όπως είπε, στη Ρόδο στο διάστημα από 1η έως 17 Οκτωβρίου είχαμε πέρυσι 54.000 αφίξεις και φέτος 163.997. Αντίστοιχα, στο νησί της Κω στο ίδιο χρονικό διάστημα είχαμε πέρυσι 28.507 αφίξεις και φέτος 78.358.

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι ο ελληνικός τουρισμός αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και αυτό αποδεικνύεται και από τη φετινή τουριστική περίοδο. Ευχαρίστησε, επίσης, την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον δήμο Ρόδου για τη συνεργασία που είχε ενώ έδωσε τα συγχαρητήριά του σε ξενοδόχους, επαγγελματίες και εργαζομένους για την προσπάθεια που κατέβαλαν φέτος.

Ο κ Κικίλιας πραγματοποίησε διαδοχικές συσκέψεις εργασίας με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου, την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, το Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου και του Πανδωδεκανησιακού Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων στα γραφεία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, καθώς και με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου στα γραφεία της Ένωσης.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Τουρισμού, «προσδοκούμε και προσδοκώ μία εξαιρετική σεζόν την επόμενη χρονιά. Αλλά αυτή δεν θα έρθει από μόνη της. Θα έρθει με στρατηγική, με κόπο, με προσπάθεια και θα έχει να δώσει πίσω στη μικρή, στη μεσαία και στη μεγάλη ελληνική επιχείρηση, στον Έλληνα επιχειρηματία, στους επαγγελματίες του τουρισμού, αυτό που τους αξίζει και πρέπει να πάρουν από αυτή την πολύ επιτυχή πορεία».

Ειδικότερα, στη σύσκεψη με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ο κ. Κικίλιας ζήτησε από τους ξενοδόχους να είναι έτοιμοι από το Μάρτιο του 2022 και έθεσε ως στόχο «να δημιουργήσουμε περιεχόμενο στην τουριστική εμπειρία, έτσι ώστε να μετατραπεί η Ρόδος, αλλά και ολόκληρη η χώρα σε τουριστικό προορισμό 12 μηνών», κάτι που όπως τόνισε «θα φέρει νέες, ποιοτικές και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας και θα οδηγήσει σε αύξηση του ΑΕΠ».

Τέλος, ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε ως «πολύ σημαντικό εργαλείο τα 320 εκατομμύρια ευρώ του RRF που είναι στη διάθεση του Υπουργείου Τουρισμού για υποδομές, για εκπαίδευση των εργαζομένων στον τουρισμό, για ενίσχυση της πράσινης επιχειρηματικότητας, για ψηφιακή αναβάθμιση και για στήριξη των κλάδων του τουρισμού».

«Θα συνεργαστούμε όλοι μαζί και δεν πρόκειται να το αφήσουμε να πάει χαμένο», κατέληξε στις δηλώσεις του.

Δείτε επίσης: Η άποψή σας μετράει στην έρευνα του politic.gr: «Ποιον θα ψηφίζατε για Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ;»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr