Κικίλιας: Πολλοί τουρίστες, παγκοσμίως, ταξιδεύουν μόνο για τη γευσιγνωσία» (vid)

«Όταν μεγάλες εταιρείες ενισχύουν τόσο πολύ αεροπορικά τη χώρα, αυτό αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης» ανέφερε ο υπουργός

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στα φετινά εντυπωσιακά επίπεδα των ταξιδιωτικών εσόδων, στην ψήφο εμπιστοσύνης των Γάλλων ταξιδιωτών στη χώρα μας, αλλά και στην επιτυχία του ΕΟΤ να μπει η Ελλάδα στον γαστρονομικό Οδηγό Michelin.

Ο κ. Κικίλιας όντας στο Παρίσι για λογαριασμό της Διεθνούς Έκθεσης IFTM – Top Resa 2022, είπε ότι οι συμφωνίες που άρχισαν να χτίζονται πέρυσι το φθινόπωρο έχουν αποδώσει καρπούς.

«Ήρθαμε πέρυσι τέτοια εποχή στο Παρίσι, στην ίδια κορυφαία ευρωπαϊκή Έκθεση, με στρατηγικό στόχο να συνάψουμε ισχυρές συμφωνίες με τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της Γαλλίας- την Air France και την Transavia- και τους tour operators, έτσι ώστε να φέρουμε παραπάνω Γάλλους ταξιδιώτες στη χώρα, άρα παραπάνω εισόδημα. Φέτος, λοιπόν, από τον Ιανουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2022, έχουν έρθει 1,4 εκ. εκατομμύρια Γάλλοι τουρίστες στην Ελλάδα και έχει ξεπεραστεί το ρεκόρ του 2019» δήλωσε ο υπουργός.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι οι κατά 50% περισσότερες αεροπορικές θέσεις που διέθεσε η Air France για την Ελλάδα σε σχέση με το 2019 και η αντίστοιχη 60% αύξηση από την Transavia αναβαθμίζουν σημαντικά το τουριστικό προϊόν και για την off season περίοδο. Όπως είπε «όταν μεγάλες εταιρείες ενισχύουν τόσο πολύ αεροπορικά τη χώρα, αυτό αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης. Κάποτε ο τουρισμός στην Ελλάδα ήταν μόνο Ιούλιο και Αύγουστο, νομίζω ότι πλέον σιγά-σιγά μπαίνουν οι βάσεις και κάνουμε σοβαρή προσπάθεια, έτσι ώστε να έχουμε ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Και με βορειοευρωπαίους συνταξιούχους αλλά και με ψηφιακούς νομάδες, οι οποίοι, και αυτοί, έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν το φθινόπωρο και το χειμώνα και φαίνεται ότι προτιμούν τη χώρα μας. Βλέπω ότι επεκτείνεται η τουριστική περίοδος, έχουμε σημαντικά έσοδα από τον τουρισμό. Μου λένε εδώ οι Γάλλοι tour operators ότι για το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο έχουν ήδη βάλει stop sales, έχουν, δηλαδή, πουλήσει όλα τα πακέτα τους. Οπότε είναι λογικό τώρα να παλεύουμε για το Νοέμβρη. Πάμε βήμα-βήμα».

Ο κ. Κικίλιας μίλησε και για την καθοριστική συμφωνία για τον ελληνικό τουρισμό να βρίσκεται η Ελλάδα στον Οδηγό Michelin.

«Σήμερα το πρωί γίνεται μια πολύ μεγάλη εκδήλωση με events στο Παρίσι και στην Αθήνα. Με βραβεύσεις Ελλήνων σεφ, με τον γαστρονομικό μας τουρισμό και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα και στην Αττική να διαφημίζονται πλέον σε όλο τον κόσμο. Θέλω να συγχαρώ τον ΕΟΤ για αυτή την πολύ σημαντική συμφωνία. Πολλοί τουρίστες, παγκοσμίως, ταξιδεύουν μόνο για αυτό το λόγο, για τη γευσιγνωσία» ανέφερε.

Δείτε επίσης: Β. Κικίλιας: Αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό τον Ιούλιο σε σχέση με το 2019