Κικίλιας: Στη Σμύρνη για το 9ο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ για τον Τουρισμό

Θα συναντηθεί με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Mehmet Nuri Ersoy.

Στη Σμύρνη μεταβαίνει ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην 4η Σύνοδο της Μικτής Επιτροπής Τουρισμού και στο 9ο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ για τον Τουρισμό, που θα διεξαχθούν από σήμερα, Τρίτη 16/11, έως την Πέμπτη 18/11.

propoli

Η ημερήσια διάταξη της Μικτής Επιτροπής Τουρισμού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ζητήματα που αφορούν την τρέχουσα κατάσταση σχετικά με την Covid-19 και την ανταλλαγή εμπειρίας σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον κλάδο του τουρισμού, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πρακτικών γνώσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και τη συνεργασία στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού και του τουρισμού κρουαζιέρας.

Την Τετάρτη 17/11 ο κ. Κικίλιας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Mehmet Nuri Ersoy, στην οποία αναμένεται να συζητηθούν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος στον τουριστικό τομέα.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Τουρκία, Μιχάλης Διάμεσης, η γγ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Βίκυ Λοΐζου, ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, Δέσποινα Μπαλκίζα, o διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, Γιώργος Φιλιόπουλος, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ), Αλέξανδρος Βασιλικός, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FedHATTA), Λύσανδρος Τσιλίδης, η πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη, επικεφαλής ομάδας Ελλήνων πανεπιστημιακών, στελέχη των υπουργείων Εξωτερικών, Τουρισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και εκπρόσωποι ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού.

Σημειώνεται ότι η τελευταία Σύνοδος της Μικτής Επιτροπής Τουρισμού και το Φόρουμ πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2011.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Β. Κικίλιας από την Θεσσαλονίκη: «Η χώρα μας είναι ασφαλής προορισμός»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading