Κικίλιας: «Τα έσοδα από τον τουρισμό πάνε στη μέση ελληνική οικογένεια» (vid)

Ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι οι υπάρχει αύξηση στις προκρατήσεις Ιανουαρίου κατά 20% σε σχέση με το 2019

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μίλησε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο OPEN και είπε ότι τα χρήματα από τον τουρισμό πηγαίνουν στη μέση ελληνική οικογένεια.

Αρχικά δήλωσε:

«Δουλεύουμε για τη μέση ελληνική οικογένεια, τη μεσαία τάξη, τα λαϊκά στρώματα. Αυτή είναι η φύση του Υπουργείου Τουρισμού. Είναι αναπτυξιακό, οικονομικό, επενδυτικό Υπουργείο. Έρχονται και μεγάλες επενδύσεις και έργα υποδομής που δίνουν μεγάλη δυναμική στον ελληνικό τουρισμό».

«Η μέση ελληνική οικογένεια, η μικρή και μεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα περιμένουν να ενισχυθούν και να τονωθούν από την επιμήκυνση του τουριστικού προϊόντος και τη δυνατότητα να δουν όλοι να αυξάνεται το εισόδημα στις τσέπες τους. Είναι αντιστάθμισμα και στην ακρίβεια που δεν είναι φαινόμενο ελληνικό, ούτε ευρωπαϊκό μόνο, είναι παγκόσμιο», ανέφερε και συνέχισε: «Σε μια δύσκολη στιγμή μιας παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, πιστεύω ότι το 2022 ο Τουρισμός είναι αυτός ο οποίος θα γυρίσει μέρισμα και θα στηρίξει την ελληνική οικογένεια».

«Πολύ καλές οι προοπτικές για το 2022»

Αναφερόμενος στην περασμένη σεζόν είπε ότι «για το 2021 είχαν προϋπολογιστεί έσοδα από τον τουρισμό 5-6 δις ευρώ. Τελικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, τα έσοδα είναι 10,4 δις ευρώ για το 2021 και οι προοπτικές για το 2022 είναι πολύ καλές».

«Τα χρήματα αυτά πάνε στη μέση ελληνική οικογένεια, που έχει τη μικρή και μεσαία επιχείρηση, από τα δωμάτια ως το μικρό κατάλυμα και το μικρό ξενοδοχείο στα νησιά μας ή στους ορεινούς προορισμούς, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ή μια εμπορική επιχείρηση στις τουριστικές περιοχές, αυτοί που μεταφέρουν τον κόσμο. Είναι μία τεράστια βιομηχανία. Είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, γιατί εισφέρει το 25% του ΑΕΠ της χώρας. Είναι η λαϊκή μας οικονομία και αφορά όλους», συμπλήρωσε.

«Στις 7 Μαρτίου η πρώτη πτήση από την Αμερική»

«O CEO της TUI ανακοίνωσε ότι «από 1,5 εκατομμύριο ταξιδιώτες, εμείς το 2022 θα φέρουμε 3 εκατομμύρια». Συναντήθηκα με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στο Υπουργείο Τουρισμού και ανακοινώσαμε από κοινού ότι η πρώτη πτήση από την Αμερική θα είναι στις 7 Μαρτίου, νωρίτερα από ποτέ, με 14 απευθείας πτήσεις την ημέρα, ξεκινώντας από τον Απρίλιο και μετά. Ανακοινώσαμε με τον Καναδό Πρέσβη τη συμφωνία μας, με την πρώτη απευθείας πτήση από Καναδά για Ελλάδα στις 2 Απριλίου. Ήρθε χθες και ο ελληνικής καταγωγής Πρέσβης της Αυστραλίας και με ενημέρωσε ότι το 2022 θα είναι ενδεχομένως η κορυφαία χρονιά κατά την οποία θα ταξιδέψουν στη χώρα μας οι Αυστραλοί, ομογενείς και μη», είπε ακόμα ο υπουργός Τουρισμού.

«Αυξημένες κατά 20% οι προκρατήσεις Ιανουαρίου για το καλοκαίρι»

«Θα ανοίξουμε αρχές Μαρτίου. Έχουμε αύξηση της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα κατά 187% και στο λιμάνι του Πειραιά 123%. Οι προκρατήσεις Ιανουαρίου για το καλοκαίρι του 2022 είναι κατά 20% αυξημένες από την αντίστοιχη περίοδο του 2019, ενώ και ο Φεβρουάριος πηγαίνει πολύ καλά. Όλα αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικά και σημαντικά – και ψυχολογικά και ουσιαστικά», κατέληξε.

Δείτε επίσης: Αλέξης Τσίπρας: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει επιστροφή της δημοκρατίας