ΚΙΝΑΛ: «Δεν επαρκούν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση» (vid)

«Είναι ώρα η ατολμία, η καθυστέρηση και ο φόβος του πολιτικού κόστους να πάψουν να υπαγορεύουν αποφάσεις που κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές» ανέφερε το ΚΙΝΑΛ

Αντιδράσεις προκάλεσαν τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση σχετικά με την πανδημία, με το Κίνημα Αλλαγής να σχολιάζει ότι «λήφθηκαν καθυστερημένα και ότι δεν επαρκούν».

propoli

Αρχικά το ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σήμερα λαμβάνονται καθυστερημένα και δεν επαρκούν. Δεν μπορούν να ανακόψουν αποφασιστικά την διάδοση του ιού, καθώς δεν συνοδεύονται από σχεδιασμό για την αύξηση των εμβολιασμών, την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ και την προετοιμασία του συστήματος να αντιμετωπίσει το πέμπτο κύμα της πανδημίας που είναι προ των πυλών».

Η ανακοίνωση καταλήγει:

«Είναι ώρα η ατολμία, η καθυστέρηση και ο φόβος του πολιτικού κόστους να πάψουν να υπαγορεύουν αποφάσεις που κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές, την υγεία και το εισόδημα των πολιτών. Εμβολιασμοί, ενίσχυση του ΕΣΥ, αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, επιδημιολογική παρατήρηση με διενέργεια rapid και pcr test και αποτελεσματική ιχνηλάτηση, είναι αναγκαία για την αναχαίτιση του νέου κύματος πανδημίας».

Δείτε επίσης: Αντίδραση ΚΚΕ για τα νέα μέτρα: «Άλλη μια «συμβολή» της κυβέρνησης στην επιστημονική σκέψη»

Loading