Το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης της ΔΕΗ σχολίασε το ΚΙΝΑΛ κάνοντας λόγο για πλήρης απουσία σχεδίου από την κυβέρνηση
Αναλύτικότερα το ΚΙΝΑΛ σχολίασε:
«Το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ενέκρινε κατά παρέκκλιση τη λειτουργία λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, που ήταν προγραμματισμένα να κλείσουν έως το 2025. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.
Είχαμε τονίσει πως χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο για να πάμε σε πλήρη απεξάρτηση από ορυκτά καύσιμα. Ένα σχέδιο δίκαιης και όχι βίαιης μετάβασης. Άλλωστε, είχαμε καταθέσει στο δημόσιο διάλογο εδώ και τρία χρόνια το «Ενεργειακό Διαβατήριο για το Μέλλον». Και όλο αυτό το διάστημα τονίζαμε πως ουσιαστική απανθρακοποίηση μπορεί να είναι εφικτή μόνο αν προχωρήσουν με μεγάλη ταχύτητα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις σε εξοικονόμηση ενέργειας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ισχυρά δίκτυα και συστήματα αποθήκευσης. Διαφορετικά θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια εφοδιασμού και στην επάρκεια ισχύος. Και μεγάλα κοινωνικά προβλήματα στους ενεργειακούς μας Δήμους.
Τελικά, με τα ακραία καιρικά φαινόμενα του καλοκαιριού και την πρωτοφανή κρίση τιμών λόγω φυσικού αερίου από το Σεπτέμβρη, φάνηκε η πλήρης απουσία σχεδίου από την Κυβέρνηση. Με διακηρύξεις μόνο δεν προχωρούν οι αναγκαίες αλλαγές. Πηγαίνουμε ολοταχώς λοιπόν και στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας. Από Success Story σε ενεργειακό Βατερλό. Ενδεικτικό δε της κατάστασης, είναι ότι για ένα τόσο κρίσιμο θέμα, η επίσημη ενημέρωση έχει προέλθει από μία απόφαση στη «Διαύγεια» και μία ανακοίνωση της ΔΕΗ στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.»
Δείτε επίσης: Ελληνική Λύση: “Άμεση εξάρθρωση των κυκλωμάτων που διακινούν παράνομα μετανάστες και πρόσφυγες”
- Εθνική Ομάδα πόλο γυναικών: «Βύθισε» την Αυστραλία και προκρίθηκε στις 4 του κόσμου
- Σιγκαπούρη 2025: Στον τελικό του ελεύθερου ομαδικού η εθνική ομάδα με στόχο την οκτάδα
- Κρίσταλ Χέφνερ: Ο λόγος πίσω από την αλλαγή του ονόματός της, οκτώ χρόνια μετά τον θάνατο του ιδρυτή του Playboy
- Airbnb: Επαναφορά του τέλους επιτηδεύματος στη βραχυχρόνια μίσθωση με επιβαρύνσεις έως 600 ευρώ
- Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ως σεφ: Δημιουργεί χειροποίητα ζυμαρικά (φωτογραφίες)