Ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής σε τηλεοπτική του εμφάνιση αναφέρθηκε στις εξελίξεις των εσωκομματικών εκλογών
Σχετικά με τις έξι υποψηφιότητες είπε στον ΣΚΑΙ «το γεγονός ότι υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός υποψηφίων από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα. Οι αριθμοί άλλωστε δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Σημασία έχει όλοι μαζί να προσφέρουμε σε μια δημιουργική πολιτική συζήτηση που θα βοηθάει την παράταξη να ανασυγκροτηθεί και να γίνει ξανά μεγάλη γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος», ενώ τόνισε
«Δεν είμαστε ίδιοι. Πρέπει να αναδείξουμε τις γραμμές που διαχωρίζουν την κεντροαριστερά, τη δημοκρατική παράταξη, την παράταξη του δημοκρατικού σοσιαλισμού από τους άλλους και από την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ»
Παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν απορρίπτει προτάσεις για προοδευτική διακυβέρνηση και συνεργασίες.
«Είναι οι διακριτές πολιτικές παρουσίες και η ποιότητα των ιδεών του λόγου και των προγραμματικών δεσμεύσεων που πρέπει να παίξουν ρόλο, όχι τα παραπολιτικά και η μικροπολιτική. Αυτό είναι το στοίχημα όλων μας», συμπλήρωσε.
Για την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου: «εάν γυρίσουμε τη συζήτηση στο παρελθόν θα είναι λάθος και χρειάζεται οπωσδήποτε να αποκαταστήσουμε την ιστορική αλήθεια για τη δημοσιονομική κρίση, αλλά την ίδια ώρα πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον, τα νέα παιδιά και τους απεγνωσμένους που μένουν στη σιωπή τους πίσω από την πόρτα»
;΄Φάνηκε αισιόδοξος πως την επόμενη των εκλογών «θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη των εκλογών αν τηρηθούν δυο προϋποθέσεις: οι ατομικές επιδιώξεις να πειθαρχούν στο συμφέρον της παράταξης και όχι το αντόστροφο και το δεύτερο να συνειδητποιήσουμε όλοι ότι η μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι μάχη μεταξύ συναγωνιστών»
«Τα πετυχημένα ραντεβού με την ιστορία δεν είναι όταν εσύ καλείς την ιστορία, αλλά όταν σε καλεί αυτή», κατέληξε.
Δείτε επίσης: Παύλος Γερουλάνος: Κατέθεσε τις απαραίτητες υπογραφές – «Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι»
- «Καλούσεια»: Η μνήμη έγινε θεσμός και η καρδιά του ποντιακού πολιτισμού χτυπά δυνατά στον Δ. Ωραιοκάστρου
- Σαφής κυβερνητική γραμμή βλέπει η Νέα Αριστερά για το επίδομα ανεργίας
- Σε εγρήγορση για την πολιτική βία ζητά η Κ. Γκίλφοϊλ μετά την αποφυλάκιση Μαζιώτη
- Σορός άνδρα στον Θερμαϊκό: Έκκληση του Λιμεναρχείου για την ταυτοποίησή του
- Η «Ηρακλής Μαινόμενος» στη Θήβα με τον Δημήτρη Μαραμή και πανελλήνια πρεμιέρα
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
