Κίνημα Αλλαγής για πυρκαγιές: «Η κυβέρνηση να διδαχθεί επιτέλους από τα λάθη της»

Να διδαχθεί από τα λάθη της καλεί την κυβέρνηση το Κίνημα Αλλαγής, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

Το ΚΙΝΑΛ αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή του ότι οι προτάσεις του Κινήματος για την Πολιτική Προστασία και την κλιματική κρίση είναι πάνω στο τραπέζι.

Ξεκινώντας από τη διαπίστωση ότι «μέσα σε 3 ημέρες, 85.000, ακόμη, στρέμματα δάσους καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές στην Αττική» και συνολικά «σχεδόν 1,5 εκατομμύριο στρέμματα δάσους στη χώρα, σε λίγες εβδομάδες», το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζει, όπως υποστηρίζει, την «απουσία σχεδίου πρόληψης» και την «έλλειψη κάθε προετοιμασίας για την προστασία των δασών μας», οι οποίες «οδήγησαν σε ζοφερές καταστάσεις για τη ζωή των πολιτών».

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, «η κλιματική κρίση είναι δεδομένη, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία. Απαιτεί σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα πολιτικής προστασίας, που δεν υπήρξε. Είχαμε προειδοποιήσει άλλωστε...».

Και στο πολιτικό «δια ταύτα», «η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να διδαχθεί από τα λάθη της. Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την πολιτική προστασία και την κλιματική κρίση είναι στο τραπέζι...», αναφέρει η ανακοίνωση. 

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr