Η κυβέρνηση κινητοποιεί διαδικασίες κατά του δημάρχου Ανατολικής Μάνης για παραβίαση του Συντάγματος. Οι αυτοδιοικητικοί είναι υποχρεωμένοι να τηρούν το Σύνταγμα, υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Βασίλης Σπανάκης, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία εναντίον του δημάρχου Ανατολικής Μάνης, Πέτρου Ανδρεάκου, ο οποίος προσφώνησε τον Παύλο Ντε Γκρες, πρώην μέλος της βασιλικής οικογένειας, με τον τίτλο «πρίγκιπα».
Ήδη ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχει κινήσει τη διαδικασία. Ο κ. Σπανάκης επεσήμανε ότι σύμφωνα με το άρθρο 4 του Συντάγματος, οι τίτλοι ευγενείας δεν αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες, επισημαίνοντας την υποχρέωση όλων των αυτοδιοικητικών να σέβονται τους νόμους και το Σύνταγμα. Η αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες.
Υπάρχει συγκεκριμένος κώδικας δεοντολογίας, νόμοι και πάνω απ’ όλα το Σύνταγμα. Σε ερώτηση σχετικά με τις πιθανές κυρώσεις κατά του δημάρχου, ο υφυπουργός ανέφερε ότι ο νόμος 3852 προβλέπει διαδικασίες για τέτοιες περιπτώσεις, τονίζοντας την σημασία της εφαρμογής του Συντάγματος για την πολιτική ζωή της χώρας.
Ο Πέτρος Ανδρεάκος, δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, είχε προκαλέσει αντιδράσεις κατά την διάρκεια εκδήλωσης στην Αερόπολη, λέγοντας: «Θέλω να πιστεύω ότι μέσα σ’ αυτήν την αίθουσα είμαστε μόνο Έλληνες. Εγώ δεν πιστεύω ότι οι τίτλοι πεθαίνουν. Έτσι υποδέχομαι τον πρίγκιπα Παύλο». Σημειώνεται ότι στην αίθουσα παρευρίσκονταν και πολιτικά πρόσωπα όπως ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης.
Πηγή περιεχομένου: in.gr