(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ερντογάν: «Τουρκική μειονότητα στη Θράκη» – Άμεση απάντηση Μητσοτάκη: «Παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων»

Την άμεση αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε η τοποθέτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για «τουρκική μειονότητα στη Θράκη».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις δηλώσεις του είπε: «Ευχή μας είναι να επιλύσουμε τα κοινά προβλήματα. Η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα και η ρωμέικη κοινότητα στην Τουρκία είναι δομικά στοιχεία του ανθρώπινου και πολιτιστικού μας πλούτου».

propoli

Ο πρωθυπουργός παίρνοντας τον λόγο είπε: «Η Θράκη αποτελεί ένα παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Και οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας έχουν και αγωνιζόμαστε να το διασφαλίζουμε στην πράξη, ίσες ευκαιρίες. Ο προσδιορισμός της ιδιότητας καθορίζεται από την ίδια την Συνθήκη της Λωζάνης. Χρέος δικό μας είναι το κλίμα της αρμονικής συνύπαρξης να το διασφαλίσουμε και να το ενισχύσουμε και διαβεβαιώνω όλους τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας ότι προς αυτή την κατεύθυνση η ελληνική κυβέρνηση θα εξακολουθεί να εργάζεται νυχθημερόν».

Δείτε επίσης: Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για «Μαφία» εφοριακών με σύνδεσμο στο Μαξίμου

Loading