(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μεταναστευτικό – Δ. Καιρίδης: «Η Κρήτη δεν θα γίνει Λαμπεντούζα»

Πολύωρη σύσκεψη έλαβε χώρα στην Κρήτη σχετικά με το μεταναστευτικό, με τον Δημήτρη Καιρίδη να τονίζει ότι το ελληνικό κράτος έχει πλέον την εμπειρία και τον μηχανισμό για να προστατεύσει τις ακριτικές περιοχές».

Ο υπουργός, που την Δευτέρα βρέθηκε και στη Γαύδο, ανέφερε πως στην σύσκεψη διαπιστώθηκε η βούληση όλων των εμπλεκομένων να συνεργαστούν απέναντι στο ζήτημα που προκαλεί το διαρκώς αυξανόμενο μεταναστευτικό κύμα, αλλά υπογράμμισε ότι δεν θα γίνει το παραμικρό που δεν θα βρίσκει σύμφωνη και την τοπική κοινωνία, αφού γνώμονας είναι να προστατευθεί η Κρήτη και ως τόπος πολιτισμού, αλλά και ως η πλέον δυναμική Περιφέρεια της χώρας στον πρωτογενή και στον τουριστικό τομέα.

propoli

“Η συνεργασία με την Τουρκία αποδίδει ήδη” συνέχισε ο κ. Καιρίδης “καθώς τον Μάρτιο υπήρξε μείωση του μεταναστευτικού ρεύματος στο Αιγαίο κατά 80%”, ενώ όμοια, όπως είπε, είναι η εικόνα και στην Κρήτη, όπου, μετά το αρχικό “κύμα” τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, οι αφίξεις παράνομων μεταναστών εμφανίζονται σαφώς μειωμένες, μετά την επίσκεψη στην Αίγυπτο του Έλληνα Πρωθυπουργού, της Ιταλίδας ομολόγου του και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

“Η Ελλάδα τηρεί την λελογισμένη και διεθνώς νόμιμη στάση στο μεταναστευτικό, ούτε ανοίγει διάπλατα τα σύνορα της, ούτε ρίχνει ανθρώπους στη θάλασσα – όπως κακόβουλα επιμένουν κάποιοι ” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καιρίδης.

Έκλεισε δε την συνέντευξή του αναφερόμενος και στο πάγιο αίτημα ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα για την κάλυψη των αναγκών σε εργάτες γης, ότι η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία κινούνται ήδη συντονισμένα στο θέμα της νόμιμης εποχικής μετανάστευσης, που θα λύσει δε μεγάλο βαθμό την έλλειψη εργατικών χεριών σε όλο το φάσμα της παραγωγικής αλυσίδας.

Στην σύσκεψη, που διήρκησε σχεδόν τέσσερις ώρες, μετείχαν εκτός από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης ως πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, εκπρόσωποι των υγειονομικών αρχών, φορείς του αγροτικού κόσμου και οι επικεφαλής των στρατιωτικών μονάδων στο νησί, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Νίκος Σπυριδάκης και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου Νίκος Τσομπάνης.

Δείτε επίσης: Nτοκουμέντο από τους Αγίους Αναργύρους: Την σκότωσε δίπλα στο φυλάκιο του αστυνομικού τμήματος

Loading