ΚΚΕ: «Δεν περιμέναμε τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα για να μάθουμε ότι η ”προοδευτική” κυβέρνηση δεν έχει σχέση με την πραγματική πρόοδο»

Την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο ΣΚΑΙ σχολίασε το ΚΚΕ 

Το ΚΚΕ συγκεκριμένα αναφέρει:

«Φυσικά και δεν περιμέναμε τη συνέντευξη του κυρίου Τσίπρα στο ”Σκάι” για να μάθουμε ότι η ”προοδευτική” κυβέρνηση που επαγγέλλεται δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική πρόοδο. Η ιστορία έχει καταγράψει ”τα έργα και τις ημέρες” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως και της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, με τις προτάσεις για υπουργούς κοινής αποδοχής με τη ΝΔ, αλλά και με την ψήφιση περίπου των μισών νομοσχεδίων της σημερινής κυβέρνησης.

Σήμερα έκανε ένα βήμα παραπάνω, ισχυριζόμενος ουσιαστικά ότι η σημερινή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ”δεν εκφράζει όλη τη ΝΔ”, στοχεύοντας προφανώς σε συγκεκριμένα στελέχη εντός της ΝΔ. Μήπως να θεωρήσουμε ότι αυτή η ”προοδευτική” κυβέρνηση, πέρα από το ΚΙΝΑΛ, χωράει και φθαρμένα υλικά της ΝΔ, πολύ περισσότερο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παράδοση στη συγκυβέρνηση με τέτοιες δυνάμεις;

Επιπλέον, έφτασε στο σημείο να ”βγάλει λάδι” ακόμη και τη στάση των επιχειρηματιών στο ζήτημα του κατώτατου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων. Λες και δεν είναι αυτοί που, επί μια δεκαετία, αρνούνται την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, που εφαρμόζουν κι υπαγορεύουν όλα τα αντεργατικά μέτρα και που επέβαλλαν, μαζί με την ΕΕ και τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, το σημερινό άθλιο μηχανισμό διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού, ως επιλογή της εκάστοτε κυβέρνησης.

Όσο για τις αναφορές στο ΚΚΕ που δήθεν ”πνίγει τις διαφωνίες στο εσωτερικό του”, αναρωτιόμαστε τι άλλο θα σκεφτούν στο ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσουν τις αλλαγές-απομιμήσεις, που προωθούν στο δρόμο της παραπέρα ενίσχυσης του ”αρχηγικού κόμματος”, ακολουθώντας τα πρότυπα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ο ”δημοκρατικός” πλουραλισμός της αστικής οπορτουνιστικής ανανέωσης στο απόγειό του!».

Δείτε επίσης: Σταϊκούρας: «Θα αποπληρώσουμε το ΔΝΤ μέχρι τον Μάρτιο»