Φωτογραφία από το KKE.gr

ΚΚΕ: «Δεν θυσιάζουμε την υγεία του λαού για τα κέρδη των λίγων»

Ανακοίνωση – φυλλάδιο με τίτλο «Δεν θυσιάζουμε την υγεία για των κερδών την ‘ανοσία’. Ο καπιταλισμός είναι ο πιο επικίνδυνος ‘ιός’», εξέδωσε το ΚΚΕ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το ΚΚΕ:

«Σχεδόν δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα βρισκόμαστε πάλι αντιμέτωποι με καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων, με τη στρόφιγγα να ανοιγοκλείνει συνεχώς για τις διαθέσιμες ΜΕΘ και τις απλές κλίνες, τα ιατρεία και χειρουργεία πάλι να υπολειτουργούν, με χιλιάδες υγειονομικούς να έχουν βγει εκτός μάχης γιατί νοσούν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ υπερτονίζει την ηπιότερη συμπτωματολογία της μετάλλαξης «Όμικρον» και δε διστάζει να κυκλοφορεί υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις για ταχεία αποκλιμάκωση και σενάρια τέλους της πανδημίας από το γεγονός της μαζικής ανοσοποίησης του πληθυσμού. Ταυτόχρονα, αξιοποιείται η υπαρκτή υψηλή μεταδοτικότητα για να ενισχυθεί το γνωστό αποτυχημένο αφήγημα της ατομικής ευθύνης.

Οι συνέπειες της πανδημίας είναι βαριές για τον λαό και δεν αντιμετωπίζονται με τα πρωτόκολλα των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση είναι πολλαπλά εκτεθειμένη απέναντι στον λαό. Εμμένει στα πρωτόκολλα «υπερμετάδοσης» γιατί βασικό της κριτήριο είναι η θωράκιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Αυτή είναι η προτεραιότητά της, αντί να είναι η προστασία της υγείας του λαού.

Πώς μπορεί άλλωστε:

  • Να αντιμετωπιστεί η πανδημία, όταν το μεγαλύτερο ποσοστό των λαών των πιο φτωχών χωρών παραμένει ανεμβολίαστο, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, γιατί τα εμβόλια και τα φάρμακα είναι χρυσοφόρα εμπορεύματα στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων;
  • Να εξασφαλιστεί η υγεία του λαού, όταν η λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας και η στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας θεωρούνται «πολυτέλεια» και «περιττό κόστος», ενώ την ίδια στιγμή ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας θησαυρίζει με το 95% των νοσοκομειακών υποδομών του να παραμένουν Covid-free;
  • Να γίνει ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση, όταν παραμένει συνειδητά υποβαθμισμένη η ΠΦΥ και ο αναγκαίος δωρεάν επαναλαμβανόμενος έλεγχος με τεστ βαφτίζεται «αλόγιστη χρήση» που δεν «αντέχει η οικονομία»;
  • Να μειωθεί η διασπορά, όταν δε λαμβάνεται κανένα μέτρο στις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης που είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και οι μεγάλοι χώροι δουλειάς και αντ’ αυτού υιοθετείται η επικίνδυνη και αντιεπιστημονική οδηγία του να επιστρέφει ο εργαζόμενος που νοσεί στη δουλειά στις 5 μέρες, γιατί, όπως λέει η κυβέρνηση, «πρέπει να λειτουργήσει η οικονομία»;

Τα πρωτόκολλα-λάστιχο, η ανεξέλεγκτη έκθεση του λαού, η παραίτηση από την επιδημιολογική επιτήρηση, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και η άρνηση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας έχουν τραγικές συνέπειες στην υγεία του λαού που δεν αφορούν μόνο τη νόσηση και την ανάρρωση, αλλά και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία του.»

Αναλυτικά το φυλλάδιο – ανακοίνωση του ΚΚΕ:

Δείτε επίσης: Δήμητρα Λιάνη: «Ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε την απάντηση του – Ανδρέας ο μόνος χαρισματικός ηγέτης»