ΚΚΕ για τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ σε Συρία και Ιράκ: Βήμα κλιμάκωσης, απόδειξη για το πόσο επικίνδυνη είναι η ελληνική εμπλοκή

Το ΚΚΕ «καταδικάζει τις νέες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία, που αποτελούν βήμα της κλιμάκωσης και ρίχνουν νέο ‘λάδι στη φωτιά’ του πολέμου στη Μέση Ανατολή».

Όπως επισημαίνει το κόμμα σε σχόλιό του, «κανένα ‘δικαίωμα στην αυτοάμυνα’ δεν μπορούν να επικαλούνται αυτοί που έχουν σπείρει τον όλεθρο και έχουν κάνει άνω-κάτω την περιοχή, εδώ και πάνω από 20 χρόνια, με τους πολέμους και τις επεμβάσεις τους, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς, για την αλλαγή μη αρεστών σε αυτούς κυβερνήσεων».

propoli

«Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί άλλη μια απόδειξη για το πόσο επικίνδυνη είναι η ελληνική εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, με αποστολή φρεγατών, αλλά και με την ανάληψη της διοίκησης πολεμικών αποστολών. Αυτά τα σχέδια πρέπει αμέσως να εγκαταλειφθούν» υπογραμμίζει καταλήγοντας το ΚΚΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Μ. Βορίδης για τις αγροτικές κινητοποιήσεις: Τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα δει τι άλλο χρειάζεται και τι μπορεί να γίνει (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading