ΚΚΕ: Καταδικάζουμε το νέο έγκλημα του Ισραήλ που βομβάρδισε τη Μονή του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του «καταδικάζει το νέο έγκλημα του κράτους του Ισραήλ, που βομβάρδισε τη Μονή του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα και σκότωσε τουλάχιστον 18 αμάχους, που είχαν βρει εκεί καταφύγιο».

«Λίγες μέρες πριν το χτύπημα, ο κ. Μητσοτάκης, σε συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον διαβεβαίωνε ότι η κυβέρνηση “έχει έρθει σε επαφή” με την ισραηλινή πλευρά για να προστατευθεί η συγκεκριμένη Μονή. Αποδεικνύεται και από αυτό η μηδαμινή αξία που έχουν τα υποκριτικά ευχολόγια της κυβέρνησης περί “προστασίας των αμάχων” και “σεβασμού του διεθνούς δικαίου”, την ώρα που κλιμακώνεται η επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού» σημειώνει η ανακοίνωση του κόμματος και καταλήγει:

propoli

«Ακόμα πιο εξοργιστική είναι η σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, που αναφέρεται σε “χτύπημα”, χωρίς καν να αναφέρει ποιοι το έκαναν και χωρίς -πολύ περισσότερο- να τους καταδικάζει. Ίσως σε επόμενη ανακοίνωση μας ενημερώσουν ότι, τελικά, πάλι βομβάρδισαν οι Παλαιστίνιοι τους εαυτούς τους…».

Δείτε επίσης: Τέμπη: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην Πρόεδρος του ΟΣΕ

Loading