ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

ΚΚΕ: «Ματωμένα πλεονάσματα με νέους φόρους δισεκατομμυρίων»

«Οι μονοπωλιακοί όμιλοι είναι οι μόνοι που επωφελούνται από την κατάσταση, ενώ ο λαός βιώνει τη σκληρή πραγματικότητα με “ματωμένα πλεονάσματα”» αναφέρει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού του 2024.

Αναλυτικά:

propoli

«Οι κυβερνητικές περιγραφές του προϋπολογισμού για “ανάπτυξη” προσπαθούν να συγκαλύψουν τη σκληρή πραγματικότητα για τον λαό, της επαναφοράς στα “ματωμένα πλεονάσματα” με δισεκατομμύρια ευρώ νέους φόρους, το νέο τσεκούρι στις κοινωνικές παροχές, τη διατήρηση των μισθών σε επίπεδα πολύ κάτω ακόμα και από τον πληθωρισμό που καλπάζει, που ουσιαστικά οδηγεί σε μείωση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος.

Ο νέος προϋπολογισμός σηματοδοτεί τη στροφή της οικονομικής πολιτικής της ΕΕ σε περισσότερο περιοριστικό μείγμα σε μια ακόμα -εξίσου απέλπιδα- προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις διογκούμενες αντιφάσεις και τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Μοναδικός κερδισμένος από τον νέο προϋπολογισμό είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, για τους οποίους προβλέπονται νέες παχυλές επιδοτήσεις, διατήρηση των προκλητικών φοροαπαλλαγών, φθηνό εργατικό δυναμικό και στήριξη των προσοδοφόρων επενδύσεων».

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δογματική εμμονή της κυβέρνησης στην αδιέξοδη οικονομική πολιτική

Loading