ΚΚΕ: «Το υπουργείο Παιδείας αντί να ποινικοποιεί αγώνες ας ασχοληθεί με τα προβλήματα που δημιουργεί στα σχολεία»

Το δικό του σχόλιο για τις ποινικοποιήσεις των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών εξέδωσε το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι το υπουργείο θα πρέπει να ασχολείται με τα προβλήματα που δημιουργεί.

Αναλυτικά το σχόλιο του ΚΚΕ:

«Η δικαστική απόφαση του Εφετείου για τον αγώνα των εκπαιδευτικών είναι αυτή που ήθελε η κυβέρνηση, όμως πλέον πολύ περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι το δίκιο είναι με το μέρος εκείνων που παλεύουν ενάντια σε έναν νόμο άδικο, που στρέφεται ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των νέων ανθρώπων.

Αυτός ο μαζικός αγώνας, που συναντά την αλληλεγγύη ευρύτερων τμημάτων του λαού, είναι που στριμώχνει και την κυβέρνηση και το υπουργείο «Παιδείας» αναγκάζοντάς τους να καταφεύγουν σε αυταρχισμό και ψέματα.

Αντί το υπουργείο «Παιδείας» να ασχολείται με την ποινικοποίηση των αγώνων, ας ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα που συνεχώς δημιουργεί στα σχολεία, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το κύμα συμπτύξεων τμημάτων με αποτέλεσμα τα παιδιά να στοιβάζονται σε 28άρια τμήματα και να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς που αγωνιούν και γι’ αυτό το λόγο αγωνίζονται.»

Δείτε επίσης: Πούτιν για Ντμίτρι Μουράτοφ: «δεν πρέπει να καλύπτεται πίσω από το βραβείο»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr