Η στήριξη του ΚΚΕ στην απεργία για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και η απαίτηση για δικαιοσύνη. Το ΚΚΕ χαιρετίζει τη συμμετοχή άνω του ενός εκατομμυρίου απεργών, εργαζομένων και κυρίως νέων, οι οποίοι κατέκλυσαν τις πλατείες σε ολόκληρη τη χώρα και στο εξωτερικό, στο πλαίσιο των συγκεντρώσεων για την τραγωδία στα Τέμπη. Οι τεράστιες συγκεντρώσεις έστειλαν το μήνυμα της δικαίωσης ενάντια στην πολιτική του κέρδους που στερεί το οξυγόνο από τον λαό.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα αναφέρει ότι τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αθήνα και αλλού, ούτε να παραποιήσει το μήνυμά τους. Η αστυνομία, για άλλη μια φορά, προσπάθησε να καταστείλει τη διαμαρτυρία με τη χρήση χημικών, αλλά αυτό δεν σταμάτησε τους διαδηλωτές, οι οποίοι αποδοκίμασαν τους μηχανισμούς που έπαιξαν το παιχνίδι της κυβέρνησης.
Το ΚΚΕ επισημαίνει πως το λαϊκό κίνημα θα ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο μέχρι ο λαός να επιτύχει τη δικαίωσή του. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, εξέφρασε το μήνυμα συμμετοχής και απαίτησης για δικαιοσύνη στη μνήμη της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Υπογράμμισε ότι καμία συγκάλυψη δεν πρέπει να υπάρξει και ότι οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης είναι τεράστιες. Επισημαίνει την ανάγκη για αμείλικτη τιμωρία ώστε να μην ξαναζήσουμε παρόμοια περιστατικά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr