Εξέδωσε ανακοίνωση με ερωτήματα για τον συνυποψήφιο του
Συνεχίζει τις επιθέσεις κατά του αντιπάλου του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος κέρδισε την πρώτη θέση στον α ‘γύρο των εκλογών, για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, με 9 μονάδες διαφορά , ο Γιώργος Παπανδρέου.
Από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:
«Βρισκόμαστε 3 ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και κάποια ερωτήματα προκύπτουν αβίαστα:
Ο Νίκος Ανδρουλάκης,
Μιλάει για αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής,
α) Αλλά, μιλώντας στο MEGA, αποκάλυψε ότι θέλει να δει τι ποσοστό θα πάρει το Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές, για να δει με ποιον θα συνεργαστεί. Και μάλιστα, σημείωσε ότι, δεν μπορεί να αγνοήσει τη θέληση του λαού. Ποια αυτόνομη πορεία, λοιπόν; Και πως θα ενισχυθεί και θα μεγαλώσει η Πραράταξη, όταν η πορεία της θα εξαρτηθεί από τρίτους παράγοντες, αλλά όχι από τις δικές μας προτεραιότητες και τα δικά μας προοδευτικά ιδεολογικά και πολιτικά προτάγματα; Πώς θα υπερασπιστεί την ανάγκη μιας πορείας προοδευτικής, σε άλλη εντελώς κατεύθυνση από τη συντηρητική που εκφράζουν και υπηρετούν οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ; Και τέλος, γιατί να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής οι πολίτες, αν ξέρουν εκ των προτέρων ότι θα συνεργαστούμε με κάποιο άλλο κόμμα; Γιατί να μην επιλέξουν οι ίδιοι, που εντέλει θέλουν να πάει η ψήφος τους, αντί να αναθέσουν στον Νίκο Ανδρουλάκη να αποφασίσει γι’ αυτούς;
β) Αλλά, αποφεύγει χαρακτηριστικά να μιλήσει και για την ανάγκη προάσπισης της αυτονομίας της πολιτικής και της Παράταξής μας, έναντι συμφερόντων, κατεστημένων, αλλά και κάθε άλλης μορφής εξωθεσμικών κέντρων και παραγόντων που θέλουν να χειραγωγούν πολιτική και πολιτικούς; Γιατί;
γ) Ισχυρίζεται ότι τιμά την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά, η οποία υπερασπίστηκε την αυτονομία της Παράταξης, και για το λόγο αυτόν, όλοι ανταποκριθήκαμε στην προσπάθεια που έκανε. Αλήθεια, πως ακριβώς τιμά την παρακαταθήκη αυτή; Με το βλέποντας και κάνοντας στις κυβερνητικές συνεργασίες ή με βάση τα αποτελέσματα κάποιων διαπραγματεύσεων χωρίς πολιτικό και ιδεολογικό πρόσημο, αφού όπως λέει, θα λάβει υπόψη του τη θέληση των πολιτών;
Θα παραμείνει Ευρωβουλευτής αν εκλεγεί, όπως δηλώνει ο ίδιος. Είναι βεβαίως δικαίωμά του, αλλά,
α) Δεν έχει δικαίωμα να παραπληροφορεί τους πολίτες ισχυριζόμενος ότι και ο Πρόεδρος του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και νυν Πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, δεν ήταν βουλευτής όταν ανέλαβε επικεφαλής των Ισπανών σοσιαλιστών, όπως δεν ήταν βουλευτής και ο νυν Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα.
Καμία σχέση με την αλήθεια και τα δύο. Ο πρώτος ήταν βουλευτής και ο δεύτερος, Δήμαρχος Λισαβώνας, που το Πορτογαλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, τον επέλεξε ως υποψήφιο πρωθυπουργό.
β) Το κενό ηγεσίας στη Βουλή μέχρι τις επόμενες εκλογές, είναι κρίσιμος παράγοντας και κάθε άλλο παρά θετικός για την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής και της Παράταξής μας, σε μια περίοδο μεγάλων προβλημάτων για την Ελληνική κοινωνία, τη χώρα, αλλά και υπαρξιακών διλημμάτων για την Παράταξή μας.
Ποιος θα σταθεί απέναντι στους Μητσοτάκη και Τσίπρα;
Ποιος θα δώσει τη μάχη στον κορυφαίο θεσμό της Δημοκρατίας;
Ποιος θα διαμορφώσει με τη συνολική του παρουσία και δράση το στίγμα της Παράταξής μας, με το οποίο θα ζητήσουμε από τον Ελληνικό λαό την ψήφο του, αν όχι ο Πρόεδρος της;
Μια ενδεχόμενη εκλογή του κ. Ανδρουλάκη, πέραν από την απουσία πολιτικής πρότασης, αφού ουδέποτε την έχει παρουσιάσει ή έστω περιγράψει, θα συνοδεύεται και από την ολοκληρωτική απουσία του ιδίου από τη Βουλή, τουλάχιστον έως τις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.
Οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας, θα μπορούν ανενόχλητοι να επιβάλουν τον καθηλωτικό συντηρητικό διπολισμό, που βολεύει τους λίγους και έχοντες, αλλά καθιστά αβίωτη τη ζωή των πολλών.
Δεν έχει απαντήσει ακόμη, γιατί χαρακτηρίζει ανανέωση τις πιο παλαιοκομματικές και πελατειακές πρακτικές που ακολούθησε το 2013, όπως μαρτυρούν τα δημοσιεύματα της εποχής, κατέχοντας κορυφαία κομματική θέση. Η απάντηση ότι ετέθησαν κομματικά ασυμβίβαστα για όσους έχουν καταλάβει δημόσιες θέσεις, δεν απαντά στο ερώτημα. Πολύ περισσότερο γιατί όλοι γνωρίζουν ότι, χρησιμοποίησε τα ασυμβίβαστα για να προβεί σε εκκαθαρίσεις εσωκομματικών του αντιπάλων. Δύο απαράδεκτες πρακτικές στη συσκευασία του ενός.
Δηλώνει ότι δεν κρύβεται και ότι, θέλει debate όπως αυτό που έγινε πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών και από το οποίο, πέραν της διαπίστωσης μιας ήρεμη σ συζήτησης δεν έμεινε τίποτα ως μήνυμα.
Αν λοιπόν, δεν κρύβεται, γιατί δεν αποδέχεται την πρόταση για έναν δημόσιο διάλογο που θα δίνει την δυνατότητα για πλήρεις και ουσιαστικές τοποθετήσεις; Ποια είναι η διαφορά; Ότι χρειάζεται περιεχόμενο και συγκεκριμένες προτάσεις;
Επαναλαμβάνουμε λοιπόν,
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, έχει από την πρώτη στιγμή απαντήσει θετικά στα αιτήματα της ΕΡΤ, του MEGA, του ΑΝΤ1 και του OPEN.
Είναι παρών, και θέλει διάλογο ουσίας, χωρίς υπεκφυγές.
Δείτε επίσης: Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ακόμη και αν δεν είναι πρόεδρος ο Λοβέρδος, θα έχει την ευκαιρία να εκλέξει τον επόμενο
- Ο Ρίτσαρντ Γκιρ αναπολεί την πρώτη συνάντηση με την Τζούλια Ρόμπερτς λόγω του Pretty Woman
- Η κατάσταση της Εθνικής στον όμιλο μετά την ήττα στο Λονδίνο
- Η οικονομική πολιτική Τραμπ υπό το μικροσκόπιο: Θα επηρεάσει τις ΗΠΑ η κρίση ομολόγων;
- Euroleague: Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπασκόνια και οι εξελίξεις στη βαθμολογία
- Η Ρεάλ Μαδρίτης κυριάρχησε στο β’ ημίχρονο