Η Προκαταρκτική Επιτροπή αποφάσισε να κλητεύσει τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο την Δευτέρα στις 10 το πρωί, με την πλειοψηφία των 14 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να υπερψηφίζουν την πρόταση. Αντίθετα, καταψήφισαν οι εκπρόσωποι των Πλεύσης Ελευθερίας και Σπαρτιατών, ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της Νέας Αριστεράς, της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης αποχώρησαν από την ψηφοφορία.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιλένα Αποστολάκη δήλωσε ότι οι βουλευτές της ΝΔ υλοποίησαν την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να παραπεμφθεί ο Τριαντόπουλος με τρόπο που παραβιάζει το Σύνταγμα.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης χαρακτήρισε την διαδικασία ως απόλυτο εξευτελισμό του Συντάγματος και του Νόμου, σημειώνοντας την άρνηση της πλειοψηφίας να καλέσει μάρτυρες και να χορηγήσει την πλήρη δικογραφία.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος ανέφερε ότι η κυβερνητική μέθοδος για το κλείσιμο των εργασιών της Επιτροπής εντάσσεται στη συγκάλυψη των αιτίων του εγκλήματος των Τεμπών. Αποχωρήσαμε από την ψηφοφορία για να μην νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία, πρόσθεσε. Ο ίδιος τόνισε τη σημασία της συνέχισης των εργασιών της Επιτροπής για την εξέταση των μαρτύρων και την κατάθεση συγκεκριμένου πορίσματος.
Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε ότι η πρώτη συνεδρίαση της προκαταρτικής υπήρξε ένα πολιτικό φιάσκο, με σκοπό να ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν καν αρχίσει. Επιπλέον, τόνισε ότι η πρόωρη κλήτευση του κ. Τριαντόπουλου συνιστά παραβίαση των συνταγματικών κανόνων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ