Να πληρωθούν οι βουλευτές που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερευνήση της «λίστας Πέτσα» και τις δημοσκοπήσεις της Opinion Poll, ζήτησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος.
Ο διαγραφείς από την ΝΔ ήταν ο μοναδικός από τους βουλευτές που διαφώνησε με την απόφαση να μην αμείβονται για τη συμμετοχή τους. Όλα τα κόμματα συμφώνησαν οι εργασίες της Επιτροπής να μην είναι αμειβόμενες, όμως ο διαγραφείς βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την αντίθεσή του σε αυτή την αντίληψη και λογική που έχει επικρατήσει για τις Εξεταστικές και Προκαταρτικές Επιτροπές καθώς όπως είπε δεν βλέπω γιατί να υπάρχει μια τέτοια διάκριση και όλες οι άλλες Επιτροπές και Υποεπιτροπές της Βουλής να είναι αμειβόμενες για τους βουλευτές και όχι και αυτή.
«Για λόγους αρχής δεν ξέρω κατά πόσο είναι σώφρον να μην είναι αμειβόμενη η παρουσία μας στην εξεταστική. Είναι λαϊκιστικά τα κίνητρα αυτής της κατεύθυνσης. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι εργασίες της επιτροπής να είναι διαφορετικές από αυτές της οδικής ασφάλειας και οι οποίες είναι αμειβόμενες! Γιατί να ισχύει το ένα και όχι στο άλλο! Ο συμβολισμός ότι ασχολούμαστε με δημόσιο χρήμα συνεπάγεται ότι να το κάνουμε χωρίς αμοιβή;», διερωτήθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος.
Δείτε επίσης: Απόψε 5 ομάδες με ευκαιρία πρόκρισης στους «16» του UCL
- ΗΠΑ: Δέσμευση για ενίσχυση του ΝΑΤΟ από τον υποψήφιο πρεσβευτή του Τραμπ
- Δυτική Όχθη: Επέκταση της ισραηλινής επίθεσης στην Τζενίν
- Γάζα: Η Ιορδανία υποδέχεται παιδιά για ιατρική θεραπεία
- Απίστευτη καταδίωξη στο Λος Άντζελες με αναπάντεχη κατάληξη [βίντεο]
- Συνάντηση Σίσι και αλ Σάρα στο Κάιρο: Ένας νέος δρόμος για τη Συρία
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr