(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κόντρα ΝΔ – Βερναρδάκη για το μετρό στα Εξάρχεια: «Τα Εξάρχεια, πολιορκούνται από την καταστολή» ανέφερε ο Χρ. Βερναρδάκης

Η Νέα Δημοκρατία αναφέρθηκε σε «οπισθοδρομικές αντιλήψεις»

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με αφορμή την τοποθέτηση του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη για την κατασκευή του μετρό στα Εξάρχεια.

Οπισθοδρομικές αντιλήψεις

Η κυβέρνηση αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έκανε λόγο για «οπισθοδρομικές αντιλήψεις» λόγω της τοποθέτησης του Χριστόφορου Βερναρδάκη ότι «με πρόσχημα την κατασκευή ΜΕΤΡΟ στην Πλατεία Εξαρχείων και την «ανάπλαση» του Στρέφη καταστρέφεται μια ακόμα γειτονιά, η ιστορικότερη γειτονιά του αθηναϊκού κέντρου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Τελικά ύστερα από ημέρες αφωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση και μάλιστα σαφή, για την κατασκευή σταθμού μετρό στα Εξάρχεια. Δια του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Α Αθήνας Χρ. Βερναρδάκη μας πληροφορεί ότι «με πρόσχημα την κατασκευή του ΜΕΤΡΟ καταστρέφεται μια ιστορική γειτονιά!»

Για τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν το μετρό που θα διευκολύνει τη ζωή των κατοίκων, όπως έχει γίνει παντού όπου υπάρχουν σταθμοί, είναι πρόσχημα για την καταστροφή της γειτονιάς. Κι όμως! Με τέτοιες οπισθοδρομικές αντιλήψεις ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του εξακολουθούν να σηκώνουν τη σημαία της προόδου».

Τα Εξάρχεια πολιορκούνται

Η ανάρτηση του Χριστόφορου Βερναρδάκη έχει ως εξής:

«Τα Εξάρχεια, πολιορκούνται από την καταστολή, την ιδιωτικοποίηση κάθε ελεύθερου χώρου, το rbnb και την εγκατάλειψη κάθε δημόσιας υποδομής. Με πρόσχημα την κατασκευή ΜΕΤΡΟ στην Πλατεία Εξαρχείων και την «ανάπλαση» του Στρέφη καταστρέφεται μια ακόμα γειτονιά, η ιστορικότερη γειτονιά του αθηναϊκού κέντρου.

Το τρίπτυχο της απάντησής μας: 1. Σχέδιο για μια γειτονιά των κατοίκων και όχι των συμφερόντων, 2. Νέα δημοκρατική Δημοτική Αρχή, 3. Παραίτηση της Κυβέρνησης της Καταστολής και της Αρπαχτής…».

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει σήμερα κιόλας τον κ. Αθανασίου»