Κορονοϊός: Το σχέδιο απόλυσης των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Τι εξετάζει το υπουργείο
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Κορονοϊός: Το σχέδιο απόλυσης των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Τι εξετάζει το υπουργείο

Από τους 6.500 υγειονομικούς που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν και τέθηκαν σε αναστολή, οι περίπου 1.500 επέστρεψαν με πιστοποιητικό νόσησης

Τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Υγείας για την αναπλήρωση των κενών που θα προκύψουν από την απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών μετά τις 31 Μαρτίου αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ.

Ο Θάνος Πλεύρης είχε προϊδεάσει για τις προθέσεις της κυβέρνησης από τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν ψηφίστηκε η τροπολογία για την παράταση του μέτρου αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών μέχρι τις 31 Μαρτίου και μάλιστα τότε είχαν εκληφθεί οι αναφορές του ως τελεσίγραφο.


Σημειώνεται ότι από τους 6.500 υγειονομικούς που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν και τέθηκαν σε αναστολή, οι περίπου 1.500 επέστρεψαν με πιστοποιητικό νόσησης.

Σχέδιο μία πρόσληψη για μία αποχώρηση

Το υπουργείο Υγείας εξετάζει να θεσμοθετηθεί ως υποχρεωτικός ο εμβολιασμός έναντι του κορονοϊού για τον συγκεκριμένο κλάδο και να παυθούν από τα καθήκοντά τους μετά τις 31 Μαρτίου όσοι δεν εμβολιαστούν μέσω της καταγγελίας της σύμβασής τους. Και αυτό ισχύει και για όσους επέστρεψαν λόγω νόσησης.

Παράλληλα, στο υπουργείο Υγείας συζητείται ήδη πώς θα καλυφθούν τα κενά των υγειονομικών που πρόκειται να απολυθούν.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι μεταξύ των υπουργών, Μάκη Βορίδη και Θάνου Πλεύρη έχει συζητηθεί η άμεση προκήρυξη των θέσεων στη βάση του κανόνα 1:1, δηλαδή μία πρόσληψη για μία αποχώρηση, αλλά και το σενάριο να μετατραπούν σε οχτάμηνες οι τρίμηνες συμβάσεις.

Ξεκινούν επιτάξεις υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών

Την προσεχή Τετάρτη καλούνται να παρουσιαστούν σε δημόσια νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης ιδιώτες γιατροί, τις υπηρεσίες των οποίων επιτάσσει το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση της αυξημένης ζήτησης υπηρεσιών υγείας του δημοσίου τομέα αλλά και της απουσίας προσωπικού του ΕΣΥ λόγω νόσησης.

Σύμφωνα με την απόφαση, κάθε γιατρός που θα επιστρατευθεί, θα απασχοληθεί στο νοσοκομείο, στο οποίο καλείται να εμφανισθεί, 15 ημέρες –στο διάστημα του ενός μηνός– κατά τις οποίες υποχρεούται να τηρεί το ωράριο, το καθηκοντολόγιο και να συμμετέχει στις εφημερίες.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84, σημείωσε ότι προς το παρόν η πιο έντονη πίεση αφορά τις απλές κλίνες νοσηλείας, ενώ τόνισε ότι το Σισμανόγλειο θα μετατραπεί σε νοσοκομείο COVID και οι ιδιωτικές κλινικές θα δώσουν 300 επιπλέον κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό. 

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Στη «μάχη» 300 ιδιωτικές κλινικές από σήμερα

Loading