Κώστας Κιλτίδης: Ο άνθρωπος της υπαίθρου και του Κιλκίς

Κώστας Κιλτίδης: Ο άνθρωπος της υπαίθρου και του Κιλκίς

«Όταν τα ποιοτικά γνωρίσματα της ζωής στην ύπαιθρο χάνονται, είναι δεδομένο ότι δε μπορούν να συγκρατηθούν» ανέφερε ο κ. Κιλτίδης.

Ο πρώην βουλευτής Κιλκίς και άλλοτε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Κιλτίδης ο οποίος διατελεί πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έχει δηλώσει εκ νέου την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής «Οι Απέναντι» και αναφέρθηκε στον αγροτικό τομέα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι οι νέοι άνθρωποι θα εξακολουθούσαν να ασχολούνται με τα χωράφια, αν υπήρχε η υπερηφάνεια του ισότιμου πολίτη στην ύπαιθρο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε μεταξύ άλλων:

Για το τι πρέπει να πρεσβεύει ένας πολιτικός και τι πρέπει να περιμένει ο πολίτης από την άσκηση της πολιτικής ο κ. Κιλτίδης είπε:

«Η πολιτική εφευρέθηκε από τους αρχαίους Έλληνες να υπηρετήσει τις κοινωνίες, τις συγκροτημένες πολιτείες με ιδιεολογική παρακαταθήκη, πολιτική κατάθεση, και προφανώς ικανότητες και αγώνες. Αυτά τα έλεγα και πριν από αρκετά χρόνια. Δεν είναι δυνατόν να λέγεται άφθαρτος κάποιος που δε δοκιμάστηκε. Ο ορθός όρος είναι ο νέος και αδοκίμαστος».

Για την ενεργειακή κρίση, την έλλειψη εργατών γης και την κλιματική αλλαγή που απειλούν τον πρωτογενή τομέα, ο κ. Κιλτίδης είπε:

«Όταν τα ποιοτικά γνωρίσματα της ζωής στην ύπαιθρο χάνονται, είναι δεδομένο ότι δε μπορούν να συγκρατηθούν. Το οικονομικό είναι το δεύτερο στοιχείο. Θα πρέπει να είναι το σημείο μηδέν. Εγώ δεν θέλω να είμαι ένας πολιτικός που θα τονίζω, θα κάνω διαπιστώσεις και θα βγάζω κροκοδείλια δάκρυα. Κάποτε οι δυσκολίες στη ζωή ήταν δεδομένες, αλλά τώρα έχουν ανακτηθεί. Αν υπήρχε η υπερηφάνεια του ισότιμου πολίτη στην ύπαιθρο, αν δηλαδή ο νέος έβλεπε ότι δε θα είναι καταρρακωμένος θα τολμούσε να προσανατολιστεί από μικρό παιδί να παραμείνει στα χωράφια. Η κατάρα της υποβαθμισμένης ζωής, είναι αυτή που τον έχει διώξει.

Πρέπει λοιπόν διακομματικά να βρεθεί το σημείο μηδέν. Όσοι έχουν έγνοια για το έθνος, την πατρίδα, την πολιτεία και την κοινωνία θα πρέπει να συγκλίνουν και να βρεθεί αυτό το σημείο».

«Οι καλλιεργούντες πλέον τη γη, από του 200 ή 300 οικογενειάρχες που υπήρχαν, έχουν μείνει με το ζόρι 20. Αυτοί νοικιάζουν χωράφια άλλων κάτι το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό. Αυτήν την περίοδο είμαστε στο μεταίχμιο μιας μεγάλης μελέτης που κάνουμε στην αγροδιατροφική σύμπραξη.

Η συγκεκριμένη μελέτη έχει να κάνει με μια υπόδειξη του τι πρέπει να ακολουθήσει στο πρόγραμμα leader η πολιτεία για να μπορέσει να φέρει το ποθητό αποτέλεσμα της κοινωνικής συνοχής, της καινοτομίας, της συνεργατικότητας στην ύπαιθρο» συμπλήρωσε στη συνέχεια ο κ. Κιλτίδης.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξή του:

Δείτε επίσης: «Θα απαντήσουμε με μπλόκα σε όλη την Ελλάδα» λένε οι αγρότες

Loading

Play