Κώστας Πετρίδης: «Η σχέση μου με την πολιτική δεν είναι μια εμμονική σχέση με την εξουσία – Δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Λαγκαδά»

«Στόχος μου είναι να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης των χιλιάδων συμπολιτών της Β’ Θεσσαλονίκης που με τίμησαν με τη ψήφο τους αναδεικνύοντας τα καθημερινά τους προβλήματα και διεκδικώντας λύσεις», τονίζει σε συνέντευξή του στην politic.gr ο Κώστας Πετρίδης ο οποίος συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές 2023 ως υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Συνέντευξη στην Κερασία Κοφινά

propoli

-Κύριε Πετρίδη πως εκτιμάται τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών ;

Μια σοβαρή ανάγνωση των αποτελεσμάτων δείχνει ότι ένας στους δύο συμπολίτες μας επέλεξε να απέχει από την εκλογική διαδικασία. Αυτό οφείλεται στη συνολική απαξίωση, γενικότερα του πολιτικού συστήματος της χώρας μας από το μεγαλύτερο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα από τη νέα γενιά. Εκτιμώ ότι η πολιτική απαξίωση, που είναι προϊόν της κακής νοοτροπίας και κουλτούρας του πολιτικού προσωπικού της χώρας, θα αυξάνεται συνεχώς όσο δεν θα αποδεικνύουμε εμείς οι πολιτικοί εμπράκτως στους Έλληνες πολίτες ότι η πολιτική αποτελεί λειτούργημα και δεν είναι μέσο βιοπορισμού.
Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι ο ένας από τους τέσσερεις πολίτες αυτής της χώρας επέλεξε τελικά τη Νέα Δημοκρατία πιστεύοντας ότι η επιλογή του θα προκαλέσει το μικρότερο κακό.
Στο χώρο της κεντροαριστεράς είδαμε ξεκάθαρα ένα κατακερματισμό, ο οποίος εκφράστηκε μέσω διαφορετικών τάσεων. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σημείωσε κατακόρυφη πτώση του ποσοστού του και μπαίνει σε ένα κύκλο εσωστρέφειας, το δε ΠΑΣΟΚ με μια αυξητική τάση του ποσοστού του έχοντας όμως να διανύσει μια πολιτική οδό μέσα από τη κοινωνία και με σοβαρότητα, συνέπεια και αξιοπιστία πρέπει να καταφέρει σε πρώτη φάση να αποτελέσει τον ισχυρό πόλο της κεντροαριστεράς στη χώρα μας και ακολούθως να αποτελέσει μια προοδευτική, εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.
Τέλος είναι ανησυχητική η είσοδος στη Βουλή κομμάτων που με ακραία, διχαστική και κάποιες φορές φασιστική ρητορική κατάφεραν να βρουν ανταπόκριση στο εκλογικό σώμα. Κόμματα και σχηματισμοί χωρίς ουσιαστικό πολιτικό και κοινωνικό υπόβαθρο.

-Αυτοδιοίκηση λοιπόν ή κεντρική πολιτική σκηνή, μετά τις εμπειρίες που έχετε από τη μέχρι τώρα διαδρομή σας ;

Για να υπάρχει μια αξιόπιστη και λειτουργική τοπική αυτοδιοίκηση προαπαιτούμενο είναι να στηρίζεται από μια ισχυρή και σύγχρονη πολιτεία. Μόνο η διαρκής, αλλά κυρίως ειλικρινής επικοινωνία των προσώπων που εκπροσωπούν τη κοινωνία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης μπορεί να οδηγήσει στη επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας του κάθε Έλληνα πολίτη.
Εγώ προσωπικά, έχοντας θητεύσει σε θέση ευθύνης στην τοπική αυτοδιοίκηση και συμμετέχοντας ενεργά στη κεντρική πολιτική σκηνή θεωρώ ότι μοναδικά κριτήρια για τη συμμετοχή και κατ’ επέκταση τις επιλογές μας αποτελούν οι ανάγκες και τα προβλήματα των συμπολιτών μας και όχι η προσωπική πολιτική επιβίωση μας.

-Έχετε υπόψη μια δημοσκόπηση για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές στο δήμο Λαγκαδά που συμπεριέλαβε και το όνομά σας και ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας ;

Είναι απόλυτα λογικό πολιτικά πρόσωπα που συμμετείχαν στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, παρ’ όλο που δεν έχουν εκφράσει ανοιχτά το ενδιαφέρον τους, να συμπεριλαμβάνονται σε δημοσκοπήσεις και ρεπορτάζ που αφορούν τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Όσο αφορά εμένα προσωπικός μου στόχος, πολιτικά, είναι να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης των χιλιάδων συμπολιτών της Β’ Θεσσαλονίκης που με τίμησαν με τη ψήφο τους αναδεικνύοντας τα καθημερινά τους προβλήματα και διεκδικώντας λύσεις.
Δεν θα πάψω όμως ποτέ, παράλληλα με την ανάπτυξη των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων, να παρακολουθώ, να συμμετέχω και όπου κριθεί αναγκαίο να επεμβαίνω σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις στο τόπο που γεννήθηκα, κατοικώ και μεγαλώνω τα παιδιά μου.

-Τι θα πρέπει κατά τη γνώμη σας να αλλάξει στο δήμο Λαγκαδά και αν είναι στα άμεσα σχέδιά σας η κάθοδος σας ως υποψήφιος δήμαρχος ;

Για να μπορέσει επιτέλους ο δήμος Λαγκαδά να μπει σε πορεία ανάπτυξης που αξίζει στους πολίτες του, θα πρέπει να γίνει μια γενναία αυτοκριτική από όλα τα πρόσωπα που διαχρονικά συμμετείχαν στις διοικήσεις του δήμου και κατά τα λεγόμενά τους έχουν οδηγήσει το δήμο μας διοικητικά και λειτουργικά σε αδιέξοδο και μια σημαντική αλλαγή νοοτροπίας και γενικότερης κατεύθυνσης. Για όλες τις χαμένες ευκαιρίες δεν ευθύνονται οι πολίτες αλλά όλα τα πολιτικά πρόσωπα που διοίκησαν το δήμο μας και είχαν φωνή στα κέντρα αποφάσεων.
Η σχέση μου με την πολιτική δεν είναι μια εμμονική σχέση με την εξουσία. Τα τελευταία 8 χρόνια επέλεξα συνειδητά να υπηρετήσω μια πολιτική διαδρομή έχοντας μοναδική πυξίδα τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύω. Στη παρούσα φάση, το γεγονός αυτό από μόνο του καθιστά λανθασμένη και αδύνατη οποιαδήποτε διαφορετική πολιτική μου επιλογή. Ως εκ τούτου δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Λαγκαδά στις επικείμενες εκλογές.
Εύχομαι η νέα διοίκηση να δικαιώσει στο ακέραιο τις προσδοκίες των συμπολιτών μας και να εκμεταλλευτεί όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας οδηγώντας το δήμο Λαγκαδά σε μια τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας. Σ’ αυτή τη προσπάθεια θα είμαι συμπαραστάτης, όποτε μου ζητηθεί.
Ευχαριστώ τους συνδημότες μου για τη διαχρονική στήριξη και εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου.

Δείτε επίσης: Ανδρουλάκης για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Απαιτείται συνέπεια λόγων και πράξεων»

Loading