Κώστας Τσουκαλάς: Η ΝΔ αδυνατεί να προτάξει επιχειρήματα, με αποτέλεσμα σοβαρά ολισθήματα

Κώστας Τσουκαλάς: Η ΝΔ αδυνατεί να προτάξει επιχειρήματα, με αποτέλεσμα σοβαρά ολισθήματα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, μιλώντας σήμερα στον τ/σ «Open» και σχολιάζοντας τη δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Γιόγιακα, σε χθεσινοβραδινή τηλεοπτική του εμφάνιση ότι «καλώς ή κακώς οι άνθρωποι ήταν νεκροί», έκανε λόγο για μία «απαράδεκτη και πολύ άσχημη διατύπωση». «Υπάρχουν καλώς νεκροί; δεν μπορώ να πιστέψω ότι το εννοούσε αυτό, για να είμαι ειλικρινής», είπε και τόνισε: «Είναι, ωστόσο, ενδεικτικό της απουσίας επιχειρημάτων που έχουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας». Στην προσπάθεια να μπορέσουν να επιχειρηματολογήσουν, αναγκάζονται να κάνουν τέτοια μεγάλα ολισθήματα.

Καταλόγισε εκ νέου στον πρωθυπουργό ότι «φαίνεται να μην είπε την αλήθεια σε τρεις συνεντεύξεις στους Έλληνες πολίτες, τον Μάρτιο του 2023, τον Απρίλιο του 2024, πριν δέκα μέρες». «Και αυτό είναι το μείζον ζήτημα. Διέψευδε κατηγορηματικά το ότι υπήρχαν εύφλεκτα υλικά, λέγοντας ότι το γνώριζε από τη Hellenic Train και την Πυροσβεστική και αποδεικνύεται ότι δεν υπήρχε πόρισμα, αλλά απλή έκθεση αυτοψίας που δεν έλεγε πουθενά κάτι τέτοιο. Το πόρισμα της Hellenic Train έχει ημερομηνία 18 Μαΐου. Ο πρωθυπουργός ποια χαρτιά είδε; Στο τηλέφωνο του το είπαν; Και ο Έλληνας πρωθυπουργός αυτό εμπιστεύτηκε; Μιλάμε σοβαρά;» τόνισε.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για εργαλειοποίηση του ζητήματος από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος υπενθύμισε ότι «ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι θετικός σε προανακριτική, αν υπάρχει πρόταση εισαγγελέα» και προσέθεσε: «Εμείς, λοιπόν, θεσμικά ενεργήσαμε βάσει της εισαγγελικής διάταξης. Εμείς δεν είχαμε ενημερωθεί, ενώ όφειλε ο κ. Τασούλας να μας ενημερώσει από τον Αύγουστο». Ακόμη και η κα Γεροβασίλη ανασκεύασε χθες. Διότι εδώ δεν έχουμε ένα έγγραφο συμπληρωματικό. Το ένα έγγραφο του Μαΐου είναι μηνυτήρια αναφορά και αυτό είναι εισαγγελική διάταξη. Έπρεπε βάσει του κανονισμού της Βουλής ο κ. Τασούλας να ανακοινώσει και εκείνος τον παραβίασε.

Στο στόχαστρο του κ. Τσουκαλά μπήκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, «τον οποίο άκουγα χθες να κοροϊδεύει την έννοια της ψυχικής συνδρομής». «Μου έκανε φοβερή εντύπωση. Δεν τη γνωρίζει; Δικηγόρος είναι», είπε και συνέχισε: «Ψυχική συνδρομή σημαίνει να ενισχύει κάποιος την απόφαση των δραστών να κάνουν το αδίκημα της αλλοίωσης. Από την Εισαγγελέα ξέρουμε ότι υπάρχει ένα πρόσωπο, ο διευθυντής της Τροχαίας, ο οποίος λέει ήμασταν εκεί, ήταν εκεί και ο Τριαντόπουλος και εγώ τους είπα ότι αυτό είναι έκνομη ενέργεια». Δεν είχε ευθύνη ως θεματοφύλακας της νομιμότητας να πει δεν θα κάνουμε κάτι έκνομο;

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε ότι «αν προκύψουν άλλα αδικήματα, μπορούμε να επανέλθουμε στη διαδικασία της προανακριτικής. Εδώ μιλάμε για το συγκεκριμένο αδίκημα. Αλλά εγώ δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο πρωθυπουργός που είπε ότι θέλει να λάμψει η αλήθεια, θα διαφωνήσει στην παραπομπή».

Loading

Play